Preskocit navigáciu

Vojenskí pridelenci v topoľčianskych kasárňach


Vojenskí pridelenci  v topoľčianskych kasárňach

Prezentovať spôsobilosti a pripravenosť plniť úlohy počas tohto výcvikového roka bolo dnes, 20. mája cieľom zástupcov veliteľstva topoľčianskej brigády počas oficiálnej návštevy vojenských pridelencov z Česka, Poľska, Maďarska, Chorvátska, Rakúska, Nemecka, Veľkej Británie, Číny, Francúzska, Srbska, Turecka, Rumunska, USA, Ruskej federácie a Azerbajdžanu na Slovensku. Diplomatov privítal v priestoroch Jaselských kasárni zástupca veliteľa 1. mechanizovanej brigády Topoľčany plukovník Zoltán Iboš.

Počas takmer trojhodinového stretnutia zástupca veliteľa brigády formou prezentácie priblížil vojenským pridelencom históriu a súčasnú organizačnú štruktúru veliteľstva a zároveň im predstavil rozhodujúce úlohy plnené v predchádzajúcom období a uviedol hlavné úlohy do ďalšieho obdobia. Ďalej informoval o vykonávanom výcviku pre potreby zložiek ozbrojených síl Slovenskej republiky.

V súvislosti s prioritami bolo zdôraznené posilnenie už existujúcich spôsobilostí na zvýšenie operability brigády, ako aj plnenie úloh a participáciu príslušníkov brigády v rámci medzinárodného a domáceho krízového manažmentu, ktorá zahŕňa nielen prípravu vojakov pred nasadením do operácií medzinárodného krízového manažmentu, ale aj samotné nasadenie do určených krízových oblastí. Zároveň plukovník Iboš zdôraznil dôležitosť plnenia úloh v súvislosti s medzinárodnými záväzkami v rámci organizácii NATO, EÚ a iných medzinárodných dohôd, ako aj potrebu udržania kritických spôsobilostí nevyhnutných pre splnenie ich poslania.

Prezentácia bola doplňovaná následnou diskusiou, v ktorej sa prítomní zhodli, že bilaterálna spolupráca prebieha na veľmi dobrej úrovni a vytvára silný základ pre spoluprácu do budúceho obdobia.

Na záver stretnutia bola vojenským pridelencom predstavená Sieň cti a tradícií, kde svojim zápisom do kroniky vyjadrili úprimné poďakovanie za prijatie a prezentáciu útvaru. Po ich záverečných slovách a hodnotení prínosov topoľčianskej brigády do OS SR, ako i slovách uznania vedeniu brigády, môžeme hodnotiť ako dôstojnú reprezentáciu celej 1.mb.


Vojenskí pridelenci  v topoľčianskych kasárňachVojenskí pridelenci  v topoľčianskych kasárňachVojenskí pridelenci  v topoľčianskych kasárňachVojenskí pridelenci  v topoľčianskych kasárňachVojenskí pridelenci  v topoľčianskych kasárňachVojenskí pridelenci  v topoľčianskych kasárňach

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: rtm. Pavol Frtús - Dátum: 20.05.2015
Čítanosť: 3817
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share