Preskocit navigáciu

Budovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDD


Budovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDD

Deň, na ktorý sa každé dieťa teší, je tu. Prvý jún už neodmysliteľne patrí tým najmenším, hoci... niektorí nestarnú po celý život. Medzinárodný deň detí síce vyšiel na pondelok, no o väčšiu radosť tých najmenších, sme sa už postarali včera , 31.mája.

Na námestí Milana Rastislava Štefánika v Topoľčanoch, ktoré sa už stalo akýmsi tradičným miestom a symbolom tohto sviatočného dňa, sme my vojaci topoľčianskej brigády a jej podriadených súčastí pripravili spolu s predstaviteľmi mesta Topoľčany, Mestským kultúrnym strediskom, Mládežníckym parlamentom mesta Topoľčany a Radou mládeže Nitrianskeho kraja pre deti a rodičov bohatý kultúrno-spoločenský program, v ktorom nechýbali ukážky vojenskej výzbroje, výstroje a techniky charakteristických pre ozbrojené sily. Zmyslom podpory podujatia nebolo zdôrazniť militantnosť, ale ukázať aktivity, ktoré robia ozbrojené sily pre spoločnosť, pre deti a bezpečnosť budúcich generácií.

Vyskúšať si ručné zbrane, ako samopal vz. 58, pištoľ vz. 82, guľomet, ostreľovaciu pušku, raketový protitankový komplet, ako aj vojenskú techniku v zložení vyprošťovacieho pásového vozidla, Tatry T-815 a Multiliftu za asistencie vojakov bolo spestrením pre malých odvážlivcov. A nielen pre deti to bola ideálna príležitosť na priamy kontakt s vojakmi a vojenskou technikou.

Aj počas tohtoročného “Topoľčianskeho dňa detí” sme tak historicky nadviazali na rok 1950, kedy sa v našej vlasti po prvý raz oslavoval 1. jún ako sviatok detí. Deň detí mal zmobilizovať verejnú mienku na celom svete, aby sa zdôraznilo právo detí na život v mieri, na ich zdravý vývoj, na všestrannú starostlivosť v podmienkach pokojnej krajiny.

            Od úsvitu kultúrnych dejín ľudstva bolo narodenie dieťaťa pokladané za niečo mimoriadne významné. Ak máme deti, máme niekoho, komu môžeme venovať svoju lásku, myšlienky, svoje snahy a nádeje. S deťmi sa stále na niečo tešíme a niečoho sa obávame. V nich prekonávame svoj osobný čas, lebo v deťoch pokračuje ďalej do ďalšej generácie náš vklad a tvorivé dielo našej výchovy.

Preto veríme, že aj množstvo zážitkov, vzrušujúcich chvíľ a krásne prežitý deň privedie naše ratolesti na podobné podujatie aj v ďalšom roku, kedy sa opäť stretneme.


Budovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDDBudovanie mostov medzi vojakmi a civilnou verejnosťou aj počas MDD

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: autor - Dátum: 01.06.2015
Čítanosť: 3964
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share