Preskocit navigáciu

Reprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťaži


Reprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťaži

Profesionálni vojaci veliteľstva topoľčianskej brigády sa dňa 28. mája spolupodieľali na príprave a realizácii súťaže v streľbe z ručných zbraní v posádkovej strelnici Lipovník, ktorú zorganizoval Zväz vojakov Slovenskej republiky – klub Topoľčany.

V rámci dlhoročnej spolupráce so Zväzom vojakov SR – klub Topoľčany a topoľčianskou brigádou tak podporili v poradí už 13. ročník súťaže, na ktorú boli pozvané aj súťažné družstvá z klubu Martin-Podháj, Levíc, Nového Mesta nad Váhom, Nitry – Zobor, Nitry, Hornej Nitry, Topoľčany, ďalej Spoločnosť M. R. Štefánika – klub Partizánske, poslanci Mestského zastupiteľstva v Topoľčanoch, Družstvo zväzu protifašistických bojovníkov a Rada mládeže Nitrianskeho kraja.

Podujatie bolo zorganizované pri príležitosti 70. výročia víťazstva nad fašizmom a 60. výročia vzniku 13. tankovej divízie. Po organizácii strelieb a poučení o bezpečnostných opatreniach si tak svoju presnosť v súťaži jednotlivcov a družstiev mohlo zmerať takmer deväťdesiat, z toho šesť aktívnych, strieľajúcich dôstojníkov, poddôstojníkov a vojakov reprezentujúcich prvú brigádu. Dosiahnuté výsledky svedčia o tom, že zúčastnení vojaci k streľbám pristupovali s maximálnou zodpovednosťou a vážnosťou a za ich strelecké zručnosti z pištole vzor 82 a samopalu vzor 58 im právom patrí krásne druhé miesto.

Za plynulý a organizovaný priebeh súťaže vyslovil organizátor podujatia úprimné poďakovanie veleniu brigády, ako aj príslušníkom z roty podpory velenia za materiálnu, výzbrojnú, technickú, zdravotnícku a personálnu pomoc, bez ktorej by sa súťaž nemohla uskutočniť.


Reprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťažiReprezentácia vojakov prvej brigády na streleckej súťaži

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: rtm. Pavol Frtús - Dátum: 02.06.2015
Čítanosť: 4075
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share