Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí v posádke Rožňava


Deň otvorených dverí v posádke Rožňava
Dňa 29. mája 2015 sa pri príležitosti Medzinárodného dňa deti už tradične otvorili priestory Rožňavských kasárni pre verejnosť. Zvedavosť a krásne počasie prilákalo viac ako 900 návštevníkov. Čakal ich pestrý program, ktorý sa začal slávnostným nástupom príslušníkov práporu rchbo a príhovorom veliteľa posádky Rožňava podplukovníka Olivera Toderišku.
Statické ukážky chemickej a delostreleckej techniky a výzbroje boli okorenené ukážkou techniky HaZZ Rožňava, OR PZ Rožňava a Mestskej polície Rožňava. Deti z vojenskej techniky najviac zaujal raketomet RM vzor 70/85 MODULÁR a TATRAPAN, ďalej boli nadšené hasičskou 38,5 m dlhou výsuvnou plošinou a policajnými vozidlami. Pre prítomných bolo pripravených množstvo sprievodných aktivít ako napríklad ukážka modelov leteckej a pozemnej vojenskej techniky Klubu modelárov z Rožňavy a ukážka historických zbraní z obdobia 1. a 2. svetovej vojny, vrátane ukážky dobovej výstroje vojaka Klubu vojenskej histórie Krasnogvardejci z Košíc. Deti si mohli zmerať sily v súťažiach za sladké odmeny v preťahovaní lanom, mohli si skúsiť obliecť prostriedky individuálnej ochrany v čo najkratšom čase a preskúšať si svoju fyzickú zdatnosť vo vybraných disciplínach telesného preskúšania platných pre profesionálnych vojakov - kľuky za 30 s, ľah-sedy za 60 s, skok z diaľky a člnkový beh na 10 x 10 m.
Príslušníci Regrutačného strediska Košice skrátili najmenším čas kreslením, maľovaním na tvár s maskovacími farbami a triafaním s loptičkou do cieľa. Atmosféru Dňa otvorených dverí využili aj na priblíženie života príslušníkov ozbrojených síl a poskytnutie informácií o požiadavkách ozbrojených síl kladených na záujemcov o službu v Ozbrojených silách Slovenskej republiky. Veľkým lákadlom boli aj dynamické ukážky sebaobrany a ukážky  vycvičenosti policajných psov pri zadržaní páchateľa.
Tento rok „Deň otvorených dverí“ bol predsa len  niečím výnimočný ako po ostatné roky. Vďaka nezištnému sponzorovi odovzdal veliteľ posádky Rožňava podplukovník Toderiška dve školské tašky deťom v predškolskom veku v sociálnej núdzi.

Deň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke RožňavaDeň otvorených dverí v posádke Rožňava

Autor: prrchbo , Foto: nrtm. Mgr. Peter PLATKO, des. Ing. Peter KOLAČNÝ - Dátum: 11.06.2015
Čítanosť: 6632
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share