Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi DCM-C odchádzajúcimi do operácie Resolute Support v Afganistane


Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi DCM-C odchádzajúcimi do operácie Resolute Support v Afganistane
V areáli Základne mobilných komunikačných a informačných systémov (ZaMKIS) v Ružomberku sa 3. augusta 2015 konal slávnostný nástup pri príležitosti odchodu 12 príslušníkov jednotky DCM-C (Deployable Communication Module) do zahraničnej operácie Resolute Support v Afganistane.
Príslušníci DCM-C budú v Afganistane plniť vysoko odborné úlohy v oblasti komunikačných a informačných systémov NATO, ktoré zabezpečujú činnosť jednotlivých veliteľstiev. Odchádzajúci príslušníci DCM-C sú určení na pozície do operačného centra siete Afganskej misie (AMNOC - Afghan Mission Network Operation Center). Jednotliví profesionálni vojaci budú zastávať miesta systémových administrátorov siete, komunikačných administrátorov sietí LAN a WAN, ako aj pozície v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Počas nasadenia ich čaká preverenie ich odborných vedomostí a preukázanie nadobudnutých zručností v zložitom odbore, akým informačné technológie bezpochybne sú.  
Na slávnostnej rozlúčke sa zúčastnili náčelník odboru bezpečnosti ochrany informácií a komunikačných a informačných systémov (BOIaKIS) Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky plukovník Ľubomír Gorelčík spolu s náčelníkom odboru BOIaKIS Veliteľstva pozemných síl plukovníkom Milanom Mezovským. Po podaní hlásenia a predstavení hostí náčelník oddelenia plánovania a výcviku základne kpt. Miroslav Lengvarský prečítal personálne rozkazy príslušníkom DCM-C a odovzdal slovo pozvaným hosťom. Tí vo svojich príhovoroch zaželali odchádzajúcej jednotke veľa úspechov a šťastný návrat do vlasti. Povzbudivé slová na rozlúčku venoval aj zástupca veliteľa ZaMKIS mjr. Aurel Sabó, ktorý v závere svojho príhovoru zaželal vojakom, po splnení úloh vyslania, šťastný návrat späť k svojim rodinám.

Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi DCM-C odchádzajúcimi do operácie Resolute Support v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi DCM-C odchádzajúcimi do operácie Resolute Support v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi DCM-C odchádzajúcimi do operácie Resolute Support v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi DCM-C odchádzajúcimi do operácie Resolute Support v Afganistane

Autor: mjr. Ing. Aurel Sabó, PhD., rtn. Emília Doležiová , Foto: npor. Ing. Maroš Omasta - Dátum: 03.08.2015
Čítanosť: 6433
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share