Preskocit navigáciu

Slávnostné prepodriadenia raketometného oddielu pod velenie prvej brigády


Slávnostné prepodriadenia raketometného oddielu pod velenie prvej brigády

      História sa opakuje. Tak, ako sa pred 10 rokmi stal pre raketometný oddiel historickým medzníkom 1. apríl, kedy sa raketometný oddiel stal súčasťou 1. mechanizovanej brigády Topoľčany, sa aj 1. september zapíše do histórie raketometného oddielu, kedy sa opäť raketometný oddiel stáva ďalšou z podriadených jednotiek v rámci 1. mechanizovanej brigády Topoľčany.

      Pri tejto príležitosti sa 31. augusta na pôde rožňavských kasární konal slávnostný nástup prepodriadenia raketometného oddielu z podriadenosti veliteľstva PS OS SR. Tejto udalosti sa zúčastnil za veliteľstvo PS OS SR plukovník Ján Dreveňák a veliteľ 1. mechanizovanej brigády plukovník generálneho štábu Vladimír Kubáň. Pozvanie prijal aj zástupca veliteľa rožňavskej posádky major Ondrej Iliško, riaditeľ okresného policajného zboru v Rožňave plukovník Ivan Bronďoš, náčelník mestskej polície Rožňava pán Róbert Hanuštiak a predseda Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov pán Nórbert Lacko.

Po privítaní hostí vystúpili so svojimi príhovormi plukovník Dreveňák a plukovník Kubáň, ktorí zaspomínali na históriu raketometného oddielu, vyzdvihli jeho odbornosť a popriali veľa úspechov do ďalšieho fungovania. Potom už nasledoval symbolický akt prepodriadenia raketometného oddielu pod velenie prvej brigády Topoľčany. Tento akt bol spečatený podpísaním protokolárneho zápisu. Slávnostný ceremoniál prepodriadenia bol ukončený slávnostným pochodom.

 


prepodradenieprepodradenieprepodradenieprepodradenie

Autor: por. Mgr. Petra Hadvábová - Dátum: 31.08.2015
Čítanosť: 4626
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share