Preskocit navigáciu

Poradová prehliadka pred vyslaním a slávnostný nástup


Poradová prehliadka pred vyslaním a slávnostný nástup

         Pri príležitosti vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do operácie EUFOR – ALTHEA v Bosne a Hercegovine bola dňa 3.9.2015 vykonaná v Prápore výcviku Martin poradová prehliadka (Preparation for Overseas Movement – POM) spojená so slávnostným nástupom. Slávnostného nástupu sa zúčastnil náčelník odboru operačného plánovania a riadenia Veliteľstva pozemných síl OS SR plukovník Zoltán Iboš, veliteľ Práporu výcviku podplukovník Róbert Kecső a veliteľ Výcvikovej jednotky vojenských misií major Nikola Vicena, ktorý zabezpečoval odbornú prípravu a výcvik profesionálnych vojakov pre všetky funkcie pre operáciu EUFOR-ALTHEA.

         Na slávnosti boli prítomní aj rodinní príslušníci odchádzajúcich vojakov. Na úvod slávnostného nástupu bol predstavený historický prierez operácie. V ďalšom priebehu bola upriamená pozornosť na dislokáciu troch slovenských pozorovacích tímov v Novo Sarajeve, Foči a Višegrade. Po oboznámení rodinných príslušníkov a pozvaných hostí s históriou a dislokáciou operácie boli prečítané personálne rozkazy o vyslaní príslušníkov OS SR do operácie.

         Ďalej program slávnostného nástupu pokračoval príhovorom náčelníka odboru operačného plánovania a riadenia Veliteľstva pozemných síl OS SR, ktorý v závere svojho príhovoru zaželal vojakom, po splnení vyslania, šťastný návrat späť do vlasti k svojím jednotkám, ale predovšetkým k svojím rodinám.


foto 1foto 1foto 1

Autor: rtn. Stanislav Héger , Foto: prvyc - Dátum: 08.09.2015
Čítanosť: 5534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share