Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2


Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2

V priestoroch kasární SNP v Martine pri príležitosti prepodriadenia deklarovaného príspevku OS SR – IR ALTHEA, ako zálohy veliteľa medzinárodnej vojenskej operácie EUFOR ALTHEA prebiehajúcej na území Bosny a Hercegoviny, sa dňa 09. októbra uskutočnil slávnostný nástup.

S deklarovanou jednotkou, ktorá  je  vyčleňovaná  zo zostavy 11. mechanizovaného práporu – práporu okamžitej reakcie kapitána Janka FRANCISCIHO v Martine a počas jej vyslania na cvičenie OPREH 2 na území Bosny a Hercegoviny bude podriadená pod velenie veliteľa  Strategického centra krízového manažmentu GŠ OS SR až do jej návratu späť, sa prišli rozlúčiť náčelník Odboru rozvoja spôsobilostí Veliteľstva PS OS SR  plukovník Roman Petrík, veliteľ 1. mechanizovanej brigády Topoľčany plukovník gšt. Vladimír Kubáň a odborný radca Oddelenia riadenia operácií GŠ OS SR podplukovník  Juraj Česenek.

            Po odznení štátnej hymny SR vystúpili so svojimi príhovormi hostia, ktorí odchádzajúcej jednotke pod vedením kapitána Mariána Golisa vyjadrili presvedčenie, že do Bosny a Hercegoviny odchádzajú dobre pripravení a veria, že počas prípravy nič nepodcenili a zodpovedne sa pripravili na plnenie operačných úloh. „Slovenskí vojaci vždy reprezentujú Ozbrojené sily Slovenskej republiky v zahraničných misiách na výbornej úrovni. Pevne veríme, že spôsobilosti získané výcvikom  a hlavne dobrý slovenský úsudok, ktoré doteraz fungovali, opäť ukážu, že Vy ako súčasť príspevku operácie IR ALTHEA, budete jej plnohodnotnou zložkou“ odznelo počas príhovorov.

Ďalšia časť programu zhromaždenia patrila slávnostnému aktu odovzdania deklarovanej jednotky IR ALTHEA do podriadenosti veliteľa Strategického centra krízového manažmentu   Generálneho štábu OS SR, čo plukovník Petrík a podplukovník Česenek potvrdili svojimi podpismi v spracovaných protokoloch.

Záver zhromaždenia už tradične patril slávnostnému pochodu nastúpených jednotiek a aktu odnesenia štátnej zástavy. Príslušníci prvej brigády vyslovujú slová so želaním šťastnej cesty jednotke tam aj späť a splnenie všetkých úloh počas cvičenia.

 


Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2 Slávnostná rozlúčka s jednotkou odchádzajúcou na cvičenie OPREH 2

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: 11.mpr - Dátum: 09.10.2015
Čítanosť: 4030
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share