Preskocit navigáciu

Levický prápor má nového veliaceho poddôstojníka


Levický prápor má nového veliaceho poddôstojníka

Prvý novembrový pondelok si na levickom prápore oficiálne prevzal svoju novú funkciu nadrotmajster Zoltán Varga, ktorý bol z funkcie veliaceho poddôstojníka 1. mechanizovanej roty 13. mechanizovaného práporu ustanovený na pozíciu veliaceho poddôstojníka 13. mechanizovaného práporu. Slávnostného aktu sa zúčastnil rovnako aj predchádzajúci veliaci poddôstojník 13. mechanizovaného práporu štábny nadrotmajster Miroslav Štadler, ktorý momentálne zastáva funkciu veliaceho poddôstojníka 1. mechanizovanej brigády v Topoľčanoch.

Slávnostný akt prebehol so všetkými poctami za prítomnosti štátnej vlajky, podpisom do kroniky a nakoniec slávnostným pochodom celého práporu. Na záver nechýbala ani rozlúčka 1. mechanizovanej roty so svojim bývalým príslušníkom, ktorá mu na pamiatku odovzdala vecný dar.

„Veľmi ťažko sa mi s veliacim poddôstojníkom lúči. Na druhej strane som však rád, že práve nrtm. Varga sa stal veliacim poddôstojníkom práporu, pretože jeho prácu poznám a teda som presvedčený, že táto zmena bude pre prápor veľkým prínosom.“ povedal zástupca veliteľa 1. mechanizovanej roty nadporučík  Jozef Bačko, ktorý s nadrotmajstrom Vargom spolupracoval nie len v rámci roty, ale taktiež na viacerých medzinárodných cvičeniach, či na misii v Afganistane v roku 2014.


Levický prápor má nového veliaceho poddôstojníkaLevický prápor má nového veliaceho poddôstojníkaLevický prápor má nového veliaceho poddôstojníkaLevický prápor má nového veliaceho poddôstojníkaLevický prápor má nového veliaceho poddôstojníkaLevický prápor má nového veliaceho poddôstojníka

Autor: por. Mgr. Katarína Šrámková , Foto: por. Mgr. Katarína Šrámková - Dátum: 06.11.2015
Čítanosť: 3547
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share