Preskocit navigáciu

Svetový Deň veteránov v Prešove


Svetový Deň veteránov v Prešove
Dňa 11. novembra 2015 si spomienkovým stretnutím príslušníci 2. mechanizovanej brigády, spolu s regionálnymi organizáciami spojenými a spolupracujúcimi s ozbrojenými silami, veliteľmi a riaditeľmi silových zložiek SR dislokovanými v posádke Prešov, predstaviteľmi miestnej a štátnej samosprávy a deťmi z miestnej materskej a základnej školy, pripomenuli svetový Deň veteránov, nazývaný aj Deň červených makov.
 
Pred 97 rokmi, 11. novembra 1918 o 11. hodine a 11. minúte zaznela v Compiegnskom lese vo Francúzsku posledná salva pri podpise prímeria, ktoré ukončilo 1. svetovú vojnu. Symbolom utrpenia a hrôz tejto vojny sa stali divé červené maky, ktoré rástli na hroboch padlých vojakov.
 
Toto spomienkové stretnutie bolo aj prejavom úcty a uznania k súčasným veteránom, zomrelým vojakom, vrátane vďaky za všetko, čo vykonali v mene Ozbrojených síl Slovenskej republiky pre nás všetkých. svoje poďakovanie vyjadrili účastníci spomienkového stretnutia položením červených makov a zapálením plamienkov sviec.

Svetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v PrešoveSvetový Deň veteránov v Prešove

Autor: rtm. Jaroslav SPIŠIAK , Foto: autor - Dátum: 11.11.2015
Čítanosť: 3771
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share