Preskocit navigáciu

Michalovskí ženisti na Bielej hore


Michalovskí ženisti na Bielej hore

Na posádkovom cvičisku Biela hora plnili dňa 19. novembra ženisti z Michaloviec jednu zo svojich najdôležitejších odborných výcvikových úloh tohto výcvikového roku.

Príslušníci ženijnej roty vykonali takticko-poradové cvičenie čiat na tému „Ženijná čata počas plnenia asistenčných úloh v stabilizačnej operácii.“ Počas cvičenia ženisti plnili odborné úlohy ako presun do priestoru operácie, prieskum a zabezpečenie zjazdnosti komunikácii, premostenie vodného toku, budovanie cvičnej dráhy C-IED pre výcvik miestnych síl, evakuáciu obyvateľstva postihnutého povodňami, ručné odmínovanie a likvidácia nevybuchnutej munície (UXO), prípravu na ničenie komunikačného smeru, počas ktorých boli neočakávaným spôsobom preverovaní na reakciu na neočakávané hrozby, ako je napadnutie chemickými látkami, útoky s ručnými zbraňami, improvizovaných výbušných systémov a rôznych druhov zranení počas plnenia úloh.

Do výcviku boli v danej odbornosti začlenení všetci príslušníci ženijnej čaty deklarovanej do 22. mechanizovanej práporovej skupiny. Výcvik bol v plnej miere zameraný na reálne preverenie deklarovaných spôsobilostí.

Michalovskí ženisti plnili úlohy v náročných klimatických podmienkach, ktoré značne komplikovali plnenie úloh, ale aj napriek tomu potvrdili svoju pripravenosť a dosiahli celkové hodnotenie „dobre“ a tým zavŕšili výcvikový rok 2015.


Michalovskí ženisti na Bielej horeMichalovskí ženisti na Bielej horeMichalovskí ženisti na Bielej horeMichalovskí ženisti na Bielej horeMichalovskí ženisti na Bielej horeMichalovskí ženisti na Bielej horeMichalovskí ženisti na Bielej hore

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 25.11.2015
Čítanosť: 3446
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share