Preskocit navigáciu

Stretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilanti


Stretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilanti

Rada klubu Topoľčany v spolupráci s 1. mechanizovanou brigádou Topoľčany zorganizovala v posledný deň v mesiaci november stretnutie členov klubu, ktorí sa v druhom polroku dožili životného jubilea.

Slávnosť sa už tradične konala v Sieni cti a tradícií za účasti veliteľa prvej brigády brigádneho generála Vladimíra Kubáňa, členov klubu jubilanti a členov rady klubu na čele s predsedom klubu podplukovníkom v.v. Jánom Poliačikom. Počas stretnutia oslávenci zaspomínali na roky strávené v armáde, na odchod na vojnu, do vojenských škôl, odlúčenie od rodiny, prvé dni, mesiace a roky služby v armáde, na dni a týždne strávené na cvičeniach a služobných cestách.

Veliteľ brigády počas svojho príhovoru zdôraznil, prečo je dôležité pripomínať si životné jubileá. „Aj takýmto stretnutím Vám chceme pripomenúť, že na Vás nezabúdame, že si vážime statočnú prácu, ktorú ste vykonali.“ Zároveň dodal, že pribúdajúce roky vôbec nie sú dôvodom na nostalgiu. Prejav ukončil slovami so želaním, aby boli ešte dlhé roky medzi nami šťastní.

Po príhovoroch veliteľ brigády prítomným jubilantom odovzdal pamätné listy prezidenta Zväzu vojakov SR a predseda klubu odovzdal blahoželania rady klubu Topoľčany. Po prehliadke Siene cti a slávy, besede a spoločnej fotografii pred historickým tankom T-34 a tankom T-72 nasledoval  spoločný obed v jedálni Jaselských kasárni.  

Úcta, láska, porozumenie, trpezlivosť a uznanie autority starších by sa mali premietať v každodennom živote ako samozrejmosť. Úctu si nemožno načasovať ani naplánovať na jeden mesiac v roku. Raz budeme všetci starí a po statočne vykonanej práci budeme aj my potrebovať pomoc druhých rovnako, ako ju starší ľudia potrebujú dnes.


Stretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilantiStretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilantiStretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilantiStretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilantiStretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilantiStretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilantiStretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilantiStretnutie brigádneho generála Kubáňa s členmi klubu jubilanti

Autor: npor. Mgr. Markéta Vazovan Grácová , Foto: kpt. Ing. Milan Sokolík - Dátum: 01.12.2015
Čítanosť: 3415
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share