Preskocit navigáciu

Tradičné delostrelecké salvy


Tradičné delostrelecké salvy

Pri príležitosti 23. výročia vzniku Slovenskej republiky a tiež Ozbrojených síl SR dnes vojaci vypálili z Tyršovho nábrežia v Bratislave 20 delostreleckých sálv. Už tradičné novoročné salvy vypálili tento rok vojaci z raketometného oddielu Rožňava zo šiestich 122 milimetrových húfnic HD – 30A.

„Toto dnešné podujatie je dôstojným pripomenutím si vzniku Slovenskej republiky formou, ktorá je adekvátna, pretože Ozbrojené sily SR sú dôležitou súčasťou štátnosti Slovenska,“ povedal štátny tajomník Ministerstva obrany SR Miloš Koterec.

Ako doplnil 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR genpor. Peter Gajdoš ide o tradíciu, pri ktorej je vždy vypálených 20 delostreleckých sálv. „Dnes sú tu vojaci z raketometného oddielu Rožňava,“ vysvetlil.

Celkovo sa na zabezpečení podujatia podieľalo cca 50 profesionálnych vojakov z toho 45 príslušníkov Pozemných síl OS SR.


Tradičné delostrelecké salvyTradičné delostrelecké salvyTradičné delostrelecké salvyTradičné delostrelecké salvyTradičné delostrelecké salvy2Tradičné delostrelecké salvy2Tradičné delostrelecké salvy2Tradičné delostrelecké salvy2

Autor: KOd KaMO , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 02.01.2016
Čítanosť: 5012
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share