Preskocit navigáciu

Medzinárodný výcvik potápačov v maďarskom Szolnoku


Medzinárodný výcvik potápačov v maďarskom Szolnoku

             Prieskumno - potápačská jednotka ženijného práporu Sereď absolvovala v dňoch 8. - 12. februára spoločný výcvik potápačov Ozbrojených síl Slovenskej republiky a Ozbrojených síl Maďarska u 2. pluku špeciálneho určenia Szolnok, Maďarsko.

            Obe strany si vymenili skúsenosti z výcviku vojenských potápačov pri vyhľadávacích a vyzdvihovacích činnostiach pod vodou s použitím rôznych techník a spôsobov. Zároveň spoločne precvičili rôzne techniky výcviku v bazénových podmienkach a na otvorenej vode. Tiež si zúčastnení ôsmi potápači zo Serede vyskúšali skoky z 5m tréningovej veže a použitie pneumatického záchranného systému na suchu a pod vodou.

            Slovenskí potápači preukázali pri výcviku vysoký stupeň pripravenosti, odborných vedomostí a zručností a profesionality pri plnení vojenských úloh.

 


Medzinárodný výcvik potápačov v maďarskom SzolnokuMedzinárodný výcvik potápačov v maďarskom SzolnokuMedzinárodný výcvik potápačov v maďarskom SzolnokuMedzinárodný výcvik potápačov v maďarskom SzolnokuMedzinárodný výcvik potápačov v maďarskom SzolnokuMedzinárodný výcvik potápačov v maďarskom SzolnokuMedzinárodný výcvik potápačov v maďarskom Szolnoku

Autor: rtm. Michal Ščepko , Foto: autor - Dátum: 17.02.2016
Čítanosť: 3023
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share