Preskocit navigáciu

Víkendové dni s vojakmi v Brezne a v Humennom


Víkendové dni s vojakmi v Brezne a v Humennom

Počas víkendových dní  bolo v Brezne dňa 13. februára a v Humennom dňa 20. februára v doobedných hodinách rušno. Zišli sa tu profesionálni vojaci z niekoľkých posádok, aby mohli v ďalších mestách odprezentovať záujemcom o pripravovanú dobrovoľnú vojenskú službu informácie spolu a s pripravenými ukážkami priblížiť vojenský život.

Akcia rezortu obrany SR v meste Humenné bola v poradí už štvrtou a zároveň poslednou akciou projektu na podporu dobrovoľnej vojenskej služby pod názvom „Ukáž na čo máš“. Pre návštevníkov bol pripravený tradičný program pozostávajúci z prehliadky techniky a zbraní, mladší návštevníci si vyskúšali vojenské maskovanie s maskovacími farbami, a tí šikovnejší a aktívnejší mohli získať kartičku mladého vojenského záchranára. Niektorí záujemcovia o vojenskú službu testovali svoje fyzické zdatnosti a pomerali si svoje sily s vojenskými profesionálmi z 13. mechanizovaného práporu na prekážkovej dráhe. Samozrejme nechýbal ani pravý vojenský guláš.

 

 


Víkendové dni s vojakmi v Brezne a v HumennomVíkendové dni s vojakmi v Brezne a v HumennomVíkendové dni s vojakmi v Brezne a v HumennomVíkendové dni s vojakmi v Brezne a v Humennom

Autor: por. Mgr. Katarína Šrámková , Foto: 13mpr - Dátum: 24.02.2016
Čítanosť: 2817
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share