Preskocit navigáciu

Zmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigády


Zmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigády

Svoje pôsobenie v radoch ženijného práporu dňom 29. februára ukončil zástupca veliteľa práporu major František Mihalovič. Menovaný začal svoju anabázu v Ženijnom prápore Pozemných síl dňa 1. októbra 2004.

Postupne pôsobil vo funkciách veliteľa 5. ženijnej odtarasovacej roty a zástupcu veliteľa práporu. Počas tohto obdobia bol vyslaný trikrát na plnenie úloh v operácii ISAF, z toho dvakrát ako veliteľ multifunkčnej ženijnej roty, neskôr na pozíciu hlavného ženistu letiska KAF. V rokoch 2010 až 2012 pôsobil tiež na Veliteľstve PS v Trenčíne.

Pri príležitosti rozlúčky s majorom Mihalovičom sa konal slávnostný nástup ženijného práporu, ktorého sa zúčastnil aj veliteľ 1. mechanizovanej brigády  Topoľčany brigádny generál Vladimír Kubáň.

Vo svojich príhovoroch veliteľ brigády, ako aj veliteľ ženijného práporu podplukovník Ladislav Kisel, poďakovali majorovi Mihalovičovi za kvalitné plnenie úloh v prospech ženijného práporu a popriali mu veľa úspechov v novej funkcii - vedúci starší dôstojník-špecialista na Odbore bojovej prípravy Veliteľstva pozemných síl Trenčín.

Novým zástupcom veliteľa práporu sa prvým marcovým dňom stal major Jozef Kasl, ktorý v minulosti pôsobil na ženijnom prápore ako veliteľ 1. pontónovej roty žpr a plnil úlohy v niekoľkých zahraničných operáciách. Jeho posledným pôsobiskom bol Odbor bojovej prípravy VePS v Trenčíne.


Zmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigádyZmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigádyZmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigádyZmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigádyZmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigádyZmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigádyZmena na funkcii zástupcu veliteľa ženijného práporu 1. mechanizovanej brigády

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 03.03.2016
Čítanosť: 3476
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share