Preskocit navigáciu

Veliteľská inšpekcia výcviku jednotiek 2.mb


Veliteľská inšpekcia výcviku jednotiek 2.mb

       Zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády plukovník Ján Parimucha a veliaci poddôstojník 2. mechanizovanej brigády štábny nadrotmajster Miroslav Ferenc sa 31. marca 2016 zamerali na výcviky priamo podriadených práporov 2. mechanizovanej brigády.
       Tankové čaty 21. zmiešaného mechanizovaného práporu počas intenzívneho výcviku tankovej roty pre 21. mprsk plnili v tento deň úlohy vyplývajúce z výcvikových dokumentov, ktorých cieľom bolo preverenie zladenosti čiat v priestoroch Posádkového cvičiska Veľké Ozorovce.
       Príslušníci 21. zmiešaného mechanizovaného práporu boli ďalej preverovaní zo strelieb z obrneného transportéru (OT-90) počas podporného cyklu výcviku jednotiek Národného cieľa (NC) 2013.
       Ani 22. mechanizovaný prápor v tento deň nezaháľal a svoje schopnosti a zručnosti odprezentovali kontrolným funkcionárom z veliteľstva 2. mechanizovanej brigády výcvikom ostreľovačov v priestoroch vojenského výcvikového priestoru Valaškovce na profesionálnej úrovni. Výcvik ostreľovačov 22. mechanizovaný prápor v gescii veliaceho poddôstojníka práporu nadrotmajstra Adriána Macka je dlhodobo vykonávaný na vysokej úrovni a ostreľovači dosahujú veľmi dobré výsledky.
       Plukovník Parimucha, ktorý sa neočakávane zúčastnil výcviku trebišovských a michalovských „profesionálov“, vyjadril svoju spokojnosť nielen s riadiacimi funkcionármi týchto cvičení, ale taktiež poďakoval cvičiacim za ich zodpovedný prístup k vykonanej práci.


Veliteľská inšpekcia výcviku jednotiek 2.mbVeliteľská inšpekcia výcviku jednotiek 2.mbVeliteľská inšpekcia výcviku jednotiek 2.mbVeliteľská inšpekcia výcviku jednotiek 2.mb

Autor: npor. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: šbnrtm. Miroslav FERENC - Dátum: 05.04.2016
Čítanosť: 3469
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share