Preskocit navigáciu

Plánovanie operácie SLOVAK SHIELD 2016


Plánovanie operácie SLOVAK SHIELD 2016

       Na plánovaní operácie SLOVAK SHIELD 2016 (Slovenský štít 2016) sa práve v týchto dňoch, 09. – 13. mája, v priestoroch Multifunkčnej zásobovacej základne Nemšová, podieľa takmer deväťdesiat profesionálnych vojakov z prešovskej 2. mechanizovanej brigády a ďalší profesionáli zo súčasti Ozbrojených síl SR.
       Zámerom komplexného štábneho nácviku v rozvinutom hlavnom mieste velenia je spracovanie operačného rozkazu na podmienky nasadených jednotiek a útvarov spoločného operačného zoskupenia. Májový nácvik je jednou z rozhodujúcich úloh brigády pre cvičenie SLOVAK SHIELD 2016, ktoré sa bude konať na jeseň tohto roku súbežne vo viacerých vojenských priestoroch, a to v Centre výcviku Lešť, výcvikovom vojenskom priestore Kamenica nad Cirochou a Turecký vrch a taktiež v Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši s použitím simulačných technológií, čo bude vyvrcholením celkového úsilia všetkých zainteresovaných zložiek ozbrojených síl a ministerstva obrany. Týždňového komplexného štábneho nácviku sa zúčastňuje aj jeden príslušník nemeckej armády, kapitán Michael Göpfert.
       Podľa slov riadiaceho zamestnania, brigádneho generála Martina Stoklasu, plánovanie operácie k cvičeniu SLOVAK SHIELD 2016 potvrdzuje u cvičiacich správne nasmerovanie k splneniu stanovených priorít a rozhodujúcich úloh pre brigádu vo výcvikovom roku 2016. Ako ďalej uvádza: „Séria cvičení Slovenský štít 2016 má za úlohu precvičiť celé spektrum úloh brigády v rôznych fázach krízovej situácie s dôrazom na plánovanie, riadenie operácií a ich vykonanie, a tým dosiahnuť plnú operačnú spôsobilosť mechanizovanej brigády NC 2013 v silách nižšej pripravenosti NATO“ dodáva veliteľ prešovskej brigády.


Plánovanie operácie SLOVAK SHIELD 2016Plánovanie operácie SLOVAK SHIELD 2016

Autor: npor. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ - Dátum: 12.05.2016
Čítanosť: 4675
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share