Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Účelové cvičenie pre cirkevné gymnázium


Účelové cvičenie pre cirkevné gymnázium

V dňoch 23. – 24. mája 2016 sa v priestoroch kasární kapitána Jána Nálepku v Trebišove uskutočnilo účelové cvičenie, ktoré pre žiakov cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa v Trebišove pripravili profesionálni vojaci 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov (21.zmpr) a 23. motorizovaného práporu Trebišov (23.mopr).

Pre gymnazistov bolo pripravených šesť stanovíšť, kde ich čakali ukážky prvej pomoci, topografia, náuka o strelných zbraniach, radiačná a chemická ochrana či prednáška o tom, čo vlastne Ozbrojené sily SR v spoločnosti plnia a akú majú úlohu. Keďže gymnazisti študujú na cirkevnom gymnáziu, nemohli obísť ani vojenského duchovného poručíka Slavomíra Krajňáka. Ten im v krátkosti vysvetlil štruktúru Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR, ako aj postavenie a poslanie vojenského duchovného medzi príslušníkmi Ozbrojených síl SR. Študentov, a prekvapivo viac dievčatá, zaujala náuka o strelných zbraniach, kde si mohli zblízka pozrieť strelné zbrane, ktorými 21. zmpr disponuje. Vyskúšať si mohli aj nosný modulárny systém. Po jeho vyskúšaní viacerí študenti poznamenali, že to vôbec nie je ľahké a už vôbec nie, ak má vojak na sebe aj ostatné súčiastky vrátane zbraní.

Pevne veríme, že aj na základe tejto skúsenosti študenti gymnázia zistili, že povolanie vojaka nie vôbec ľahké, ale zato potrebné a užitočné.

Účelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnáziumÚčelové cvičenie pre cirkevné gymnázium

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: npor. JUDr. Erik Vozár - Dátum: 24.05.2016
Čítanosť: 4292
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share