Preskocit navigáciu

„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove


„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove

Príslušníci 13. mechanizovaného práporu sa podieľali na zabezpečení v poradí už
19. ročníka podujatia pri príležitosti Dňa detí s Ozbrojenými silami SR, ktoré sa konalo 28. mája 2016 v Námestove.

Dynamickú ukážku boja z blízka predviedli pod velením desiatnika Martina Bíleho profesionálni vojaci z 2. mechanizovanej roty. Ukážku ručných zbraní, kde si mohli návštevníci podujatia z blízka obzrieť samopal, guľomet, ostreľovaciu pušku či granátomet, zabezpečili profesionálni vojaci z 1. mr, 2. mr a 3. mr.

Počas podujatia mohli hostia vidieť i prelet dvoch stíhačiek MIG - 29 a vrtuľníka Mi – 17, výsadok parašutistov, vojenských potápačov zo Serede či ukážky činnosti kynológov z vojenskej polície. 

Na Oravskú priehradu prišli osobne pozdraviť deti aj minister obrany SR Peter Gajdoš, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim a veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Ondřej Novosad.


„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove„Deň detí s Ozbrojenými silami SR“ v Námestove

Autor: npor. Ing. Monika Saganová , Foto: 13.mpr - Dátum: 01.06.2016
Čítanosť: 2353
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share