Preskocit navigáciu

Slovenskí vojaci na cvičení CIMIC a PSYOPS v Maďarsku


Slovenskí vojaci na cvičení CIMIC a PSYOPS v Maďarsku

       V dňoch 20. – 24. júna sa vo výcvikovom priestore v blízkosti maďarskej obce Csobánka konalo taktické cvičenie špecialistov v odbornostiach Civilno-vojenskej spolupráce (CIMIC) a psychologických operácií (PSYOPS) pod názvom „SOFT CAPS 2016“.

       Cvičenie bolo organizované Centrom CIMIC a PSYOPS Obranných síl Maďarska. Nakoľko išlo o medzinárodné cvičenie, účastníkmi boli okrem profesionálnych vojakov Maďarska aj profesionálni vojaci zo Slovenskej republiky, USA a Českej republiky. Ozbrojené sily SR reprezentovali príslušníci taktického CIMIC tímu a taktického PSYOPS tímu zo strediska CIMIC a PSYOPS v Martine. Počas cvičenia si všetci účastníci preverili svoje odborné a odborno-taktické zručnosti potrebné k vykonávaniu činnosti pri plnení svojich špecifických úloh. Navyše príslušníci OS SR si preverili aj boj proti propagande v kybernetickom prostredí.

       Veliteľ centra plukovník Csaba Szilágyi na záver cvičenia poďakoval príslušníkom OS SR za vzorný prístup k plneniu úloh cvičenia a ocenil ich vysokú odbornosť a profesionalitu.


Slovenskí vojaci na cvičení CIMIC a PSYOPS v MaďarskuSlovenskí vojaci na cvičení CIMIC a PSYOPS v MaďarskuSlovenskí vojaci na cvičení CIMIC a PSYOPS v MaďarskuSlovenskí vojaci na cvičení CIMIC a PSYOPS v Maďarsku

Autor: StrCaP/2.mb , Foto: StrCaP/2.mb - Dátum: 28.06.2016
Čítanosť: 2980
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share