Preskocit navigáciu

Slovensko-nemecká brigáda na Dukle


Slovensko-nemecká brigáda na Dukle

       Viac ako desať rokov spolupracujú Ozbrojené sily SR so Spoločnosťou starostlivosti o nemecké vojnové hroby na Slovensku. Takto tomu bolo aj v stredu dopoludnia, 6. júla 2016, kedy sa 20 profesionálnych vojakov z 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov a 17 nemeckých vojakov na podnet spoločnosti stretlo na jednodňovej pracovnej brigáde na Dukle pri národnej kultúrnej pamiatke, pri Pamätníku československých vojakov. 

       Slovenskí vojaci spolu s Nemcami vyzbrojení motorovými pílami, sekerami a lopatami zveľaďovali priľahlý cintorín a lesný chodník pre turistov od pamätníku k vyhliadkovej veži na Dukle. Maximálne slovensko-nemecké nasadenie sa nieslo celým dopoludním vo výbornej priateľskej atmosfére, a to aj vďaka pondelkovej návšteve nemeckých príslušníkov v trebišovských kasárňach.

       Ako uviedol podpredseda spoločnosti a zároveň organizátor tejto spoločnej brigády Dr. Bochin: „Nemci neopravovali československý cintorín po prvýkrát. Chodievajú sem pomerne často. Hoci sa to možno niekomu môže zdať tak trochu zvláštne, pre nich je to úplná samozrejmosť.“ Maximálne splnenie úloh v znamení skvelej spolupráce zaručuje vzájomnú spoluprácu aj pre ďalšie obdobie.


Slovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na DukleSlovensko-nemecká brigáda na Dukle

Autor: npor. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 08.07.2016
Čítanosť: 4572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share