Preskocit navigáciu

Avízo: Začatie cvičenia NOVÝ HORIZONT 2016


Avízo: Začatie cvičenia NOVÝ HORIZONT 2016
V dňoch 13. a 14. júla 2016 si plnenie asistenčných úloh OS SR počas reakcie na bezprostredné nevojenské ohrozenie precvičia Pozemné sily OS SR v súčinnosti s ostatnými zložkami OS SR, Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, Slovenského Červeného kríža, ako aj so zástupcami štátnej správy a samosprávy. Na cvičení, ktoré bude prebiehať v Leviciach, sa zúčastní približne 230 profesionálnych vojakov, 50 kusov techniky a 17 kontajnerov.
 
Počas cvičenia si zúčastnené zložky preveria postupy počas evakuácie civilného obyvateľstva z krízových oblastí pred vznikom konfliktu, ďalej zriadenie centra riadenia evakuácie civilných osôb, ako aj úlohy spojené s jeho ochranou a činnosti počas jeho napadnutia.
 
„Cvičenie je jedinečnou výcvikovou príležitosťou na precvičenie a zosúladenie jednotlivých úloh v rámci domáceho krízového manažmentu, od procesu plánovania, prípravy až do samotného vykonania operácie, výsledkom ktorého je preverenie koordinácie a pripravenosti všetkých bezpečnostných zložiek, ich aktuálnych schopností reagovať na podobné situácie,“ uviedol k cvičeniu veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Ondřej Novosad.


Autor: kpt. Denisa Haasová - Dátum: 13.07.2016
Čítanosť: 4662
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share