Preskocit navigáciu

„Armádny deň“ počas Inoveckého tábora


„Armádny deň“ počas Inoveckého tábora

Dňa 10. augusta organizoval veliteľ posádky Trenčín generálmajor Ondřej Novosad „armádny deň“ v rámci 3. ročníka Inoveckého tábora pre deti zo sociálne slabších rodín a onkologických pacientov. Na treťom ročníku sa druhý augustový týždeň zúčastnilo 7 chlapcov a 12 dievčat.

Napriek upršanému dňu panovala na chate Inovec výborná nálada. Deti navštívili príslušníci Práporu podpory velenia PS OS SR, Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia,  zdravotníci zo Ženijného práporu Sereď, ako aj profesionálni vojaci Národného centra EOD a RCHBO z Novák a príslušníci Čestnej stráže OS SR z Veliteľstva posádky Bratislava. Program mali účastníci tábora spestrený ukážkami boja zblízka a poskytnutia prvej pomoci. Záujemcovia si mohli vyskúšať uniformy, ochranné masky, pláštenky a rozoberanie a skladanie zbraní. Veľký záujem bol aj o ukážku robotov, ktoré vyhľadávajú a ničia nástražné výbušné systémy. Na záver dňa predviedli kynológovia zo Žiliny výcvik záchranárskych psov.


inovecky taborinovecky taborinovecky taborinovecky taborinovecky tabor 2inovecky tabor 2inovecky tabor 2inovecky tabor 2

Autor: kpt. Pohorelec - bbz , Foto: bbz - Dátum: 11.08.2016
Čítanosť: 2155
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share