Preskocit navigáciu

Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP


Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP

       Vo štvrtok 25. augusta sa veliteľ posádky Prešov a zároveň veliteľ 2. mechanizovanej brigády, brigádny generál Martin Stoklasa a veliteľ prešovského vrtuľníkového krídla, plukovník Róbert Tóth zúčastnili pietnej spomienky v meste Prešov.

       Zástupcovia Ozbrojených síl Slovenskej republiky položili počas spomienkového stretnutia venovanom obetiam Slovenského národného povstania (SNP) veniec ako prejav úcty hrdinom SNP pri Pamätníku osloboditeľov na Hlavnej ulici a Pamätníku obetiam gestapa na Konštantínovej ulici. Na spomienkovom stretnutí pri príležitosti osláv 72. výročia SNP sa podieľali, tak ako aj v uplynulých rokoch, vojaci prešovskej mechanizovanej brigády.

       Za účasti širokej verejnosti sa pietnej spomienky zúčastnili takisto zástupcovia Policajného zboru SR, Hasičského a záchranného zboru, Colnej správy Prešov, veľvyslanectiev Ruskej federácie, Ukrajiny, členovia Zväzu vojakov SR - Klub Prešov a v neposlednom rade aj priami účastníci povstania a ich rodinní príslušníci. Každý rok takto desiatky ľudí mesta Prešov, pamätníci 2. svetovej vojny a predstavitelia mesta a prešovských vojenských útvarov a zariadení, s úctou a hrdosťou spomínajú na hrdinov, ktorí položili svoje životy pre našu slobodu, ktorá sa začala 29. augusta 1944.


Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP Veliteľ prešovskej posádky si pripomenul 72. výročie vypuknutia SNP

Autor: npor. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: npor. Ing. Slavomír DEMJANOVIČ - Dátum: 25.08.2016
Čítanosť: 2379
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share