Preskocit navigáciu

Rota hĺbkového prieskumu prISTAR opäť vzdelávala


Rota hĺbkového prieskumu prISTAR opäť vzdelávala

       Pod záštitou riaditeľa Základnej školy na Prostějovskej ulici v Prešove, pána Mariána Molčana, sa konalo 9. septembra v priestoroch futbalového ihriska školy účelové cvičenie „Ochrana zdravia a života“ za riadenia profesionálnych vojakov z roty hĺbkového prieskumu práporu ISTAR. 

       Vojaci pripravili pre viac ako 400 žiakov tejto bezbariérovej základnej školy s integráciou žiakov s telesným postihnutím dopoludnie plné užitočných informácií z rôznych oblastí využiteľných aj v bežnom živote. Začalo sa dynamicky, ukážkami boja z blízka a z taktickej prípravy. Neskôr bolo žiakom objasnené používanie prostriedkov individuálnej ochrany jednotlivca v prípade rádiologického, chemického alebo biologického ohrozenia. V rámci zdravotníckej prípravy žiaci absolvovali po ukážke s výkladom samotný nácvik činnosti pri záchrane ľudského života po zasiahnutí bleskom, zdokonalili sa v poskytovaní prvej pomoci pri zlomeninách, či drobnom poranení. Na pracovisku statickej ukážky ručných zbraní a výstroje sa zúčastnení oboznámili s výstrojom a výzbrojou príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Nechýbalo ani pracovisko prežitia, ktoré poskytlo žiakom cenné informácie a návody na stavbu prístreškov v prírode, spôsoby zakladania ohňa, úpravu vody, ako aj iné potrebné informácie a praktické zásady pre využitie v sťažených podmienkach.

       Účelové cvičenie „Ochrana zdravia a života“ bolo súčasťou výuky vychádzajúc zo Školského vzdelávacieho programu, ktoré aj tentokrát pomohlo žiakom tejto základnej školy precvičiť si nadobudnuté teoretické vedomosti aj v praxi.


Rota hĺbkového prieskumu prISTAR opäť vzdelávala Rota hĺbkového prieskumu prISTAR opäť vzdelávala Rota hĺbkového prieskumu prISTAR opäť vzdelávala

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: prISTAR - Dátum: 13.09.2016
Čítanosť: 2763
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share