Preskocit navigáciu

Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016


Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016
Nevyhnutnou súčasťou každého cvičenia je aj spojenie. Úlohou Základne mobilných KIS je zabezpečenie vytvorenia opornej siete a zabezpečenie hlasových a dátových služieb na miestach velenia s prepojením do požadovaných rádiových sietí.
 
Samotnému cvičeniu predchádzala náročná príprava spojovacích špecialistov a konfigurácia systému MOKYS na základni v Ružomberku, ktorá vyvrcholila zriadením spojovacích prostriedkov podľa schémy spojenia a testom funkcionality požadovaných služieb v dňoch 14. - 18. septembra v Centre výcviku Lešť. Nakoľko pozície jednotlivých spojovacích prostriedkov sa nachádzajú v celom výcvikovom priestore, tak nemenej dôležitou úlohou, ktorú je nutné zabezpečiť, je aj logistické zabezpečenie cvičiacich a techniky.
 
TOBRUQ LEGACY 2016 je medzinárodné cvičenie, ktoré sa koná v termíne 19. -30. septembra 2016 v Centre výcviku Lešť. Cvičenia sa zúčastní 1200 vojakov z ôsmich krajín NATO (Česká republika, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko a USA). Ako pozorovatelia sa cvičenia zúčastnia odborníci v oblasti PVO a protiraketovej obrany z ďalších deviatich krajín NATO (Bulharsko, Francúzsko, Holandsko, Nemecko, Portugalsko, Švédsko, Taliansko, Nórsko a Veľká Británia).

Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016Zabezpečenie komunikačnej podpory cvičenia TOBRUQ LEGACY 2016

Autor: kpt. Ing. Jozef Němec - Dátum: 22.09.2016
Čítanosť: 2035
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share