Preskocit navigáciu

Zdokonažovacia príprava velitežstva brigády bojového zabezpečenia


Zdokonažovacia príprava velitežstva brigády bojového zabezpečenia

V dňoch 21. - 22. septembra 2016 sa profesionálni vojaci Velitežstva brigády bojového zabezpečenia Trenčín zúčastnili zdokonažovacej prípravy zo základných bojových zručností vo Vojenskom výcvikovom priestore Turecký Vrch.

Prvý deň prípravy bola vykonaná topografická, taktická a strelecká príprava. Počas streleckej prípravy si profesionálni vojaci precvičili strežbu z pištole vz. 82 po fyzickej námahe s prebíjaním zásobníka v obmedzenom čase, strežbu z miesta na miznúce a pohyblivé ciele zo samopalu a hádzanie ručných granátov. Témami topografickej prípravy bolo prehĺbenie vedomostí v čítaní topografických máp, určovaní vzdialeností, polohy, nadmorskej výšky, smeru a sklonu terénu podža mapy.

Druhý deň bol ukončený pochodom tímu členitým terénom, počas ktorého cvičiaci využili vedomosti zo zdravotníckej prípravy, radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, spojovacej a taktickej prípravy. Prakticky si overili komunikáciu v anglickom jazyku používanú v spojovacích prostriedkoch, vynášanie ranených z bojiska, prekonávanie kontaminovaného priestoru a budovanie kruhovej obrany.

Riadiaci zamestnania podplukovník Ferdinand Muríň poďakoval za prípravu a vykonanie zamestnania.


zbz 9_2016zbz 9_2016zbz 9_2016zbz 9_2016zbz 9_2016 1zbz 9_2016 1

Autor: Sek - Dátum: 23.09.2016
Čítanos: 3170
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share