Preskocit navigáciu

Príslušníci DVP na oslavách dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Brezovej pod Bradlom


Príslušníci DVP na oslavách dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Brezovej pod Bradlom
Štvrtok 22. septembra bol pre príslušníkov dobrovoľnej vojenskej prípravy (ďalej len „DVP“) výnimočným a neobyčajným. Stali sa súčasťou jednotiek, ktoré sa zúčastnili „Osláv dňa Ozbrojených síl Slovenskej republiky“ konaných v Brezovej pod Bradlom. Podujatie sa uskutočnilo za účasti predsedu NR SR Andreja Danka, ministra obrany Petra Gajdoša a náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Milana Maxima. Medzi pozvanými hosťami boli aj ďalší súčasní a bývalí vrcholní predstavitelia rezortu obrany a ozbrojených síl Slovenskej Republiky.
 Skoré vstávanie a dlhá cesta boli odmenené. Celý ceremoniál sa niesol v slávnostnom duchu, ktorý bol sprevádzaný preletmi leteckej techniky, čestnými salvami a koncertom Vojenskej hudby. Minister obrany Peter Gajdoš ocenil účasť príslušníkov DVP na slávnostnom nástupe. Príslušníkom dobrovoľnej vojenskej prípravy vyjadril svoju podporu vo svojom príhovore aj predseda NR SR Andrej Danko, ktorý prišiel po ukončení slávnostného nástupu spolu s ministrom obrany SR medzi vojakov DVP.
 Následne sa príslušníci DVP presunuli k Mohyle pod Bradlom, ktorá sa nachádza na vrchu Bradlo medzi obcou Košariská a mestom Brezová pod Bradlom. Mohyla je venovaná generálovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi a je významným symbolom samostatnosti a slobody slovenského národa. Na tomto významnom mieste si vojaci prehĺbili svoje poznatky z histórie, dopriali chvíľu oddychu a vychutnali si nádherné pohľady na okolitú scenériu. Pre samotných vojakov DVP bola účasť na tomto slávnostnom ceremoniáli osláv Dňa Ozbrojených síl SR cťou a spestrením ich dvanásťtýždňovej prípravy.

1111

Autor: npor. Nikoleta TOKÁROVÁ , Foto: npor. Nikoleta TOKÁROVÁ - Dátum: 26.09.2016
Čítanosť: 4516
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share