Preskocit navigáciu

Slovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcviku


Slovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcviku

Plnenie úloh v mnohonárodnom zoskupení so sebou prináša potrebu spoločného výcviku. Súčasťou cvičiacich jednotiek je aj zmiešaná slovensko-americká ženijná jednotka, ktorá cvičila položenie protitankového mínového poľa. Úlohou jednotky, je okrem iného poskytnúť podporu manévrovým jednotkám pri zriaďovaní obranných pozícií.
„Spolupráca s národnou gardou, americkou ženijnou jednotkou, je pre nás výborná príležitosť ako si vymeniť informácie, ako mi vykonávame našu prácu, aké majú oni postupy a samozrejme naviazať súčinnosť tak aby aj americkí ženisti boli schopní pracovať samostatne v našej zostave, podľa našich postupov,“ uviedol na mieste nadrotmajster Ladislav Máčai.
Spoločná činnosť podľa jednotných postupov je oceňovaná aj príslušníkmi americkej jednotky. Vysoké operačné tempo nasadení v operáciách medzinárodného krízového manažmentu ovplyvnil ich výcvik, aj preto radi využívajú výcvikovú príležitosť poskytnutú cvičením Slovenský štít 2016.
„Od 11. septembra (2001) sa výcvik kvôli stálemu nasadeniu takmer vytratil a toto je vynikajúca príležitosť ako naše postupy zjednotiť. Ďakujem za príležitosť, ktorú sme dostali, nakoľko toto je prvý takýto výcvik ktorý moja jednotka podstupuje,“ povedal kapitán Steven Otten, veliteľ 713. ženijnej roty Národnej gardy štátu Indiana.
Cvičenia Slovenský štít sa v zostave cvičiacich jednotiek zúčastňuje viac ako 400 vojakov z Čiech, Poľska, Maďarska, Nemecka a rôznych jednotiek amerických ozbrojených síl.


Slovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcvikuSlovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcvikuSlovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcvikuSlovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcvikuSlovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcviku 2Slovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcviku 2Slovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcviku 2Slovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcviku 2Slovenský štít 2016 - slovenskí a americkí vojaci počas spoločného výcviku 3

Autor: PAO SLSD , Foto: kpt. Poldruhák - PAO SLSD - Dátum: 08.10.2016
Čítanosť: 2818
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share