Preskocit navigáciu

Výcvik vedenia bojového pásového vozidla BVP/OT-90 a T-55.


Výcvik vedenia bojového pásového vozidla BVP/OT-90 a T-55.
V priestoroch posádkového cvičiska Sučany v dňoch 12. septembra – 10.októbra 2016 prebieha intenzívna príprava kurzu vodičov bojových pásových vozidiel. Kurz, ktorý trvá 20 výcvikových dní je určený pre budúcich vodičov BVP/OT-90 a tanku T-55.
Frekventanti pod vedením inštruktora výcviku tankových odborností rotmajstra Stanislava Janíčka a rotného Zdenka Rechtorika úspešne absolvovali prvý týždeň teoretickej prípravy a teraz postupne plnia úlohy pri praktických jazdách. V týchto dňoch majú za úlohu naučiť sa prekonávať prekážky a obmedzené priechody. Jednotlivé prekážky sú rozmiestnené na dráhe dlhej takmer 6,5 kilometra.
Spoločne s vojakmi sa na tank T-55 školia aj 3 príslušníci hasičského zboru Ministerstva vnútra SR VC Lešť HaZZ.
Do konca kurzu ešte musia frekventanti kurzu zvládnuť ošetrovanie techniky, jej uvoľňovanie či nakladanie na podvalník a jazdy v noci. Celý kurz vyvrcholí záverečnými skúškami z praktickej a teoretickej časti v dňoch 6. a 10.októbra 2016. Po úspešnom absolvovaní kurzu budú frekventantom vydané certifikáty na oprávnenie viesť príslušné pásové vozidlo, následne na to budú odoslaní k svojim materským útvarom.
 

111

Autor: prvyc , Foto: prvyc - Dátum: 05.10.2016
Čítanosť: 1750
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share