Preskocit navigáciu

Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín


Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín

Prezident Slovenskej republiky a hlavný veliteľ Ozbrojených síl Slovenskej republiky Andrej Kiska navštívil 25. októbra vybrané útvary dislokované v posádke Trenčín.

Svoju pracovnú návštevu začal na Veliteľstve pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky, kde ho privítal minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generál Milan Maxim spolu so zástupcom veliteľa Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky brigádnym generálom Danielom Zmekom.

Po predstavení vojenskej histórie posádky Trenčín zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Zmeko informoval prezidenta v krátkom brífingu o dislokácii útvarov a zariadení v posádke Trenčín, organizačnej štruktúre pozemných síl, ich poslaní, hlavných úlohách, pridelenom zdrojovom rámci, ale upozornil aj na riziká spojené s uvedeným zdrojovým rámcom a aktuálne výzvy. Po diskusii sa prezident Slovenskej republiky zapísal do kroniky veliteľstva a brigádny generál Zmeko mu v mene veliteľa pozemných síl odovzdal pamätnú plaketu.

Návšteva prezidenta pokračovala v sprievode hlavných funkcionárov ministerstva obrany, ozbrojených síl a pozemných síl prehliadkou príslušníkov útvarov a zariadení posádky Trenčín v kasárňach Slovenského národného povstania, kde mu pod velením veliteľky práporu podpory velenia PS podplukovníčky Zuzany Kraushuberovej vzdalo poctu takmer 400 profesionálnych vojakov z Veliteľstva pozemných síl OS SR, Brigády bojového zabezpečenia, Práporu podpory velenia PS, Základne stacionárnych komunikačných a informačných systémov a Vojenskej polície.

„Vojaci, vojačky, chcem vám povedať, že ako prezident SR a hlavný veliteľ ozbrojených síl, som na vás hrdý, keď počúvam správy o vašom pôsobení v misiách a o tom, ako pomáhate občanom Slovenskej republiky pri mimoriadnych udalostiach,“ povedal prezident SR Andrej Kiska vojakom. Zároveň vyzdvihol, že svoju prácu vykonávajú poctivo a čestne.

Po krátkom príhovore sa prezident Slovenskej republiky presunul k vojakom, zoznámil sa s ich aktuálnymi problémami a následne pokračoval vo svojej pracovnej ceste po trenčianskom regióne.


Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke TrenčínHlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke TrenčínHlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke TrenčínHlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke TrenčínHlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 2Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 2Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 2Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 2Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 3Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 3Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 3Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 3Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 4Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 4Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 4Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 4Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 5Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 5Hlavný veliteľ ozbrojených síl v posádke Trenčín 5

Autor: Sek VePS , Foto: MO SR a bbz - Dátum: 26.10.2016
Čítanosť: 3682
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share