Preskocit navigáciu

Deň vojnových veteránov v Topoľčanoch


Deň vojnových veteránov v Topoľčanoch

Dôstojnou pietou si uctili príslušníci 1.mechanizovanej brigády 11. novembra na Mestskom cintoríne v Topoľčanoch všetkých hrdinov padlých v I. svetovej vojne.

Príslušníci topoľčianskej brigády za účasti zástupcu veliteľa plukovníka Miroslava Fázika na počesť vojakov padlých v dovtedy najkrvavejšom ozbrojenom konflikte v dejinách ľudstva, práve v 11 minúte symbolicky odpálili 11 slávnostných sálv. Po ich odznení všetci prítomní vzdali úctu minútou ticha, po ktorej nasledoval pietny akt kladenia vencov a spomienkový liturgický obrad. Na záver spomienkového podujatia odznela báseň Na flámskych poliach, ktorá sa stala symbolom nového života.

Spomienkového aktu sa okrem funkcionárov a vojakov z brigády, osobne zúčastnili aj primátor mesta Topoľčany Peter Baláž, prednostka Okresného úradu Topoľčany Žaneta Páleníková, členovia Klubu vojakov z Topoľčian na čele s podplukovníkom v.v. Jánom Poliačikom, členovia Základnej organizácie slovenských protifašistických bojovníkov Topoľčany,  ako aj zástupcovia mestského a okresného úradu Topoľčany.


Deň vojnových veteránov v TopoľčanochDeň vojnových veteránov v TopoľčanochDeň vojnových veteránov v TopoľčanochDeň vojnových veteránov v TopoľčanochDeň vojnových veteránov v TopoľčanochDeň vojnových veteránov v TopoľčanochDeň vojnových veteránov v Topoľčanoch

Autor: 1.mb , Foto: rtm. Pavol Frtús - Dátum: 11.11.2016
Čítanosť: 2751
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share