Preskocit navigáciu

Októbrový výcvik Potápača špecialistu


Októbrový výcvik Potápača špecialistu

V termíne od 10. do 21. októbra sa uskutočnil výcvik Potápača špecialistu, ktorého sa zúčastnili príslušníci žpr Sereď a príslušník 5. pŠU Žilina. 

Účastníci výcviku precvičovali činnosť potápačsko-prieskumných prác so zameraním na orientáciu, podvodnú navigáciu, prieskum brehov a prieskum opatrení nepriateľa v blízkosti vodnej prekážky a zvládanie krízových situácií pod vodnou hladinou. Vzhľadom na vysoké nároky na vedomosti, zručnosti a psychickú odolnosť potápačov prieskumníkov OS SR sa výcvik vykonával v chránenom vodnom prostredí krytej plavárne, následne na vodnej ploche Čierna Voda a tiež na tečúcej vode rieky Váh. 

Dôležitým prvkom výcviku bolo aj zladenie činnosti pri vojenských operáciách pod vodou s potápačmi viacerých jednotiek s použitím používaného vybavenia potápačov OS SR v rôznych podmienkach.

Podľa slov inštruktora potápačov rotmajstra Michala Ščepku zo ženijného práporu boli ciele výcviku splnené na veľmi dobrej úrovni. Ako ďalej dodal: „Potápači OS SR znova ukázali vysoký stupeň vycvičenosti a pripravenosti na plnenie svojich úloh.“


Októbrový výcvik Potápača špecialistuOktóbrový výcvik Potápača špecialistuOktóbrový výcvik Potápača špecialistuOktóbrový výcvik Potápača špecialistuOktóbrový výcvik Potápača špecialistuOktóbrový výcvik Potápača špecialistuOktóbrový výcvik Potápača špecialistu

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 09.11.2016
Čítanosť: 2489
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share