Preskocit navigáciu

Štábne rozhovory v oblasti CIMIC a PSYOPS


Štábne rozhovory v oblasti CIMIC a PSYOPS
Na pôde Akadémie Ozbrojených síl SR generála M.R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši sa v dňoch 29. – 30. novembra 2016 uskutočnilo pracovné rokovanie medzi príslušníkmi CIMIC a PSYOPS z pozemných síl OS SR a  nemeckého Bundeswehr. Rokovanie sa uskutočnilo pod vedením náčelníka oddelenia CIMIC a PSYOPS Veliteľstva pozemných síl podplukovníka Milana Žilinčára, veliteľa CIMIC Centra Bundeswehr plukovníka Joachima Millera a veliteľa „Bundeswehr Operational Communication Centre“ plukovníka Christiana Badera, za podpory Akadémie Ozbrojených síl SR.
 
Predmetom rokovania bol rozvoj spolupráce v oblasti vzdelávania, vrátane možnosti vysielania nemeckých CIMIC a PSYOPS mobilných výcvikových tímov zameraných na vzdelávanie príslušníkov taktických tímov a štábnych dôstojníkov, ako aj zhodnotenie možnosti účasti na domácich a zahraničných cvičeniach.
 
Druhého dňa rokovania sa zúčastnil aj zástupca veliteľa pozemných síl OS SR brigádny generál Daniel Zmeko, ktorému boli predstavené závery rokovania.

Štábne rozhovory v oblasti CIMIC a PSYOPSŠtábne rozhovory v oblasti CIMIC a PSYOPSŠtábne rozhovory v oblasti CIMIC a PSYOPSŠtábne rozhovory v oblasti CIMIC a PSYOPS

Autor: OCP VePS , Foto: StrCaP 2.mb - Dátum: 30.11.2016
Čítanosť: 2730
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share