Ako sa stať vojakom ...


Ako sa stať vojakom ...

Nielen o tom „ako začať kariéru profesionálneho vojaka“, ale aj o tom, čo tomu predchádza, rozprávali príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov, Personálneho úradu Ozbrojených síl SR v dňoch 21.11. – 01.12.2016 takmer tisícke gymnazistov Prešovského kraja. Oslovili študentov v Bardejove, Giraltovciach, Stropkove, Kežmarku, Starej Ľubovni, Vranove nad Topľou, Svidníku, Lipanoch, Levoči, Poprade a v Humennom.

 


Svojou prezentáciou príslušníci regrutačnej skupiny informovali študentov o podmienkach prijatia do štátnej služby profesionálneho vojaka v ozbrojených silách Slovenskej republiky, o možnosti štúdia na Akadémii ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši a možnosti štúdia na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. Rozoberali celý proces výberového a prijímacieho konania, čím všetkým musí občan prejsť od podania si žiadosti o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka až po vznik služobného pomeru. Vysvetľovali im, že vojakom ozbrojených síl Slovenskej republiky sa môže stať každý občan, ktorý spĺňa zákonom stanovené podmienky na prijatie a úspešne absolvuje výberové konanie. Budúcim maturantom tak poskytli dostatok užitočných informácií.

 


Otázky v diskusiách boli zamerané najmä na samotný výkon štátnej služby profesionálneho vojaka v ozbrojených silách Slovenskej republiky a podmienky prijatia na Akadémiu ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši. Návod na to "ako začať kariéru profesionálneho vojaka", zaznel z úst príslušníkov regrutačnej skupiny mnohokrát.


Ako sa stať vojakom ...Ako sa stať vojakom ...Ako sa stať vojakom ...Ako sa stať vojakom ...

Autor: rtn. Alojz MIKULA (RSk Prešov) , Foto: autor - Dátum: 02.12.2016
Čítanosť: 10647
Verzia pre tlač

Skočiť na menu