Preskocit navigáciu

Slávnostné privítanie príslušníkov Resolute Support a UNTSO


Slávnostné privítanie príslušníkov Resolute Support a UNTSO
Pri príležitosti privítania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky z operácie Resolute Support v Afganistane a UNTSO v Izraeli sa dňa 9. decembra 2016 v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin uskutočnil slávnostný nástup.
 
Slávnostného privítania sa zúčastnil minister obrany SR Peter Gajdoš, generalita a dôstojníci OS SR na čele s 1. zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Pavlom Mackom, veliteľom pozemných síl OS SR generálmajorom Ondřejom Novosadom a zástupcom veliteľa vzdušných síl OS SR brigádnym generálom Miroslavom Lorincom.
 
„Dovoľte, aby som Vás čo najsrdečnejšie a najúprimnejšie z celého srdca v mene svojom, ale aj v mene ostatných príslušníkov rezortu ministerstva obrany privítal na našom krásnom Slovensku a jednoznačne poďakoval za to, že ste aj tu poslednú úlohu, a to návrat do našej rodnej vlasti splnili všetci. Už niekoľko rokov, je to celkovo 12, čo sme v Afganistane a plníme úlohy na zabezpečenie či už v prvej misii Trvalá sloboda alebo v misii ISAF a teraz v Resolute Support, alebo aj v misii pozorovateľskej na Blízkom východe na hraniciach Izraelu, Sýrie a Egypta s tým, že Vaše spôsobilosti, kvality, ktoré ste dokázali využiť aj pri tejto rotácii sú jednoznačne potvrdením, že Ozbrojené sily Slovenskej republiky robia vysoko zodpovednú prácu v týchto nebezpečných oblastiach štátov Afganistanu a Blízkeho východu, kde ste sa zúčastnili“, povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.
 
Na jeho slová nadviazal 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Pavel Macko. „Som veľmi rád a som hrdý, že ste tu dnes všetci živí a zdraví po veľmi úspešnom splnení všetkých úloh, ktoré ste vo svojich misiách, vo svojich operáciách mali pred sebou v uplynulých mesiacoch. Plnili ste svoje úlohy v náročných podmienkach, v ťažkom teréne s ohrozením života. Som veľmi rád, že aj napriek tomu sa Vám podarilo všetky úlohy splniť a skutočne celé vedenie ozbrojených síl SR je na Vás hrdé.“
 
Program slávnostného nástupu pokračoval ocenením príslušníkov OS SR medailami za účasť vo vojenskej operácií a za službu v mierových pozorovateľských misiách. Následne 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR odovzdal vecné dary náčelníka Generálneho štábu OS SR najlepším príslušníkom operácie Resolute Support a UNTSO. Na záver boli  odovzdané odznaky vojnových veteránov 14 príslušníkom OS SR.
 
Slávnostný nástup bol ukončený slávnostných pochodom ocenených profesionálnych vojakov.

foto 1foto 1foto 1foto 1foto 2foto 2foto 2

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: npor. Ing. Igor Uhrin - Dátum: 09.12.2016
Čítanosť: 3363
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share