Preskocit navigáciu

Ordinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády


Ordinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády

Brigádny generál Martin Stoklasa, veliteľ 2. mechanizovanej brigády, privítal v stredu, 18. januára 2017 na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády, ordinára Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR (OS a OZ SR), Mons. Františka Rábeka, ktorý navštívil naposledy túto časť 2. mb pred viac ako piatimi rokmi.

V tento deň, Mons. Rábek spolu s ďalšími kaplánmi zo súčasti OS a OZ SR a za účasti veriacich profesionálov a zamestnancov 2. mb a spoločenstva veriacich vo výslužbe pri veliteľstve 2. mb, slávili svätú omšu s doprovodom mužského spevokolu „Cesta“ z Fintíc. V príhovore Ordinára OS a OZ SR k zúčastneným veriacim zaznelo niekoľko kľúčových súvislostí v živote kresťana a to nielen v uniforme.

Hlavným dôvodom návštevy biskupa Rábeka bolo predovšetkým osobitné vyznamenanie jedného zo spoločenstva veriacich pri veliteľstve 2. mb. Už 10 rokov sa stretávajú profesionáli vo výslužbe spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi v priestoroch kaplnky veliteľstva 2. mb, sv. Mikuláša a slávia spolu s kaplánmi OS SR pobožnosti. Spoločne sa tak snažia vytvárať veľké spoločenstvo, v ktorom nachádzajú oporu aj pre všedné dni. Tento deň znamenalo pre jedného z nich veľa. Nadpráporčíkovi vo výslužbe, Tiborovi Koleníčovi udelil Mons. Rábek medailu sv. Šebastiána, patróna vojakov, 3. stupňa za zásluhy katolíckych veriacich OS a OZ SR.

„Keby nebolo spoločenstva, nebolo by ani tejto medaily", odznelo v záverečnom príhovore staršieho kaplána Vrtuľníkového krídla Prešov, nadporučíka Ivana Bojčuka, ktorý pravidelne vysluhuje sviatosti pre príslušníkov 2. mb a ostatných z radov veriacich pri veliteľstve 2. mb.


Ordinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigádyOrdinár OS a OZ SR na pôde Prešovskej mechanizovanej brigády

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 25.01.2017
Čítanosť: 2850
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share