Preskocit navigáciu

Úvodná plánovacia konferencia k cvičeniu „CIMIC/PSYOPS COOPERATION IV“


Úvodná plánovacia konferencia k cvičeniu „CIMIC/PSYOPS COOPERATION IV“
Veliteľstvo pozemných síl hostilo 16. februára účastníkov úvodnej plánovacej konferencie k medzinárodnému cvičeniu „CIMIC/PSYOPS COOPERATION IV“. Konferenciu organizovalo oddelenie CIMIC a PSYOPS Veliteľstva pozemných síl. Okrem odborníkov z pozemných síl OS SR sa konferencie zúčastnili aj dvaja predstavitelia z Armády Českej republiky. 
 
Počas konferencie bol objasnený zámer prípravy a vykonania cvičenia, bola objasnená špecifikácia cvičenia, ako aj bola spresnená štruktúra cvičiacich a riaditeľstva cvičenia. Zároveň boli vydané úlohy k začatiu činnosti jednotlivých pracovných skupín pre prípravu cvičenia.
 
Cvičenie CIMIC/PSYOPS COOPERATION predstavuje sériu cvičení, ktoré sú vykonávané striedavo v Českej republike a Slovenskej republike pre odbornosti civilno-vojenská spolupráca (CIMIC) a psychologické operácie (PSYOPS). Tohtoročné cvičenie je plánované v Slovenskej republike na prelome mesiacov máj a jún. Skutočnosť, že CIMIC/PSYOPS COOPERATION predstavuje výnimočnú výcvikovú príležitosť pre odbornosti CIMIC a PSYOPS, potvrdzuje fakt, že aktuálne pripravovaného cvičenia sa zúčastnia aj príslušníci Obranných síl Maďarska.

Úvodná plánovacia konferencia k cvičeniu „CIMIC/PSYOPS COOPERATION IV“Úvodná plánovacia konferencia k cvičeniu „CIMIC/PSYOPS COOPERATION IV“Úvodná plánovacia konferencia k cvičeniu „CIMIC/PSYOPS COOPERATION IV“Úvodná plánovacia konferencia k cvičeniu „CIMIC/PSYOPS COOPERATION IV“

Autor: OCP VePS , Foto: OCP VePS - Dátum: 17.02.2017
Čítanosť: 2623
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share