Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných síl


Slávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných síl
V rámci organizačných zmien v pozemných silách sa 28. februára v Kasárňach Slovenského národného povstania v Martine uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti odovzdania Strediska CIMIC a PSYOPS 2. mechanizovanej brigády Prešov do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl SR Trenčín.
 
Slávnostného nástupu sa zúčastnil zástupca náčelníka generálneho štábu Ozbrojených síl SR - náčelník štábu generálmajor Jindřich Joch, veliteľ pozemných síl Ozbrojených síl SR generálmajor Ondřej Novosad, veliteľ 2. mechanizovanej brigády brigádny generál Martin Stoklasa a zástupca náčelníka štábu Veliteľstva pozemných síl OS SR plukovník Ján Dreveňák.
 
Veliteľ 2. mechanizovanej brigády vo svojom príhovore zhodnotil nastúpené Stredisko CIMIC a PSYOPS pozitívne, nakoľko za krátke časové obdobie získali jeho príslušníci množstvo skúseností z medzinárodných cvičení, nasadení v operáciách mimo územia SR, cvičení domáceho krízového manažmentu, ale aj v rámci ďalších výcvikových aktivít. Do ďalšieho obdobia brigádny generál Stoklasa zaželal príslušníkom Strediska CIMIC a PSYOPS veľa úspechov.
 
Veliteľ pozemných síl Ozbrojených síl SR generálmajor Ondřej Novosad osobne poďakoval veliteľovi 2. mechanizovanej brigády za jeho doterajšiu podporu rozvoja Strediska CIMIC a PSYOPS. „Skúsenosti z účasti členských štátov Severoatlantickej aliancie vo vojenských operáciách potvrdzujú čoraz viac, že pre úspech misie v priestore operácie sú dôležité vzťahy medzi vojenskou silou a obyvateľstvom. Nemôžeme zabúdať, že slovo je niekedy účinnejšie ako zbraň, preto význam civilno-vojenskej spolupráce a psychologických operácií neustále rastie,“ uviedol generálmajor Novosad. Vo svojom príhovore ďalej vyslovil presvedčenie nutnosti revízie Koncepcie CIMIC a PSYOPS s cieľom vybudovať a rozvinúť spôsobilosti civilno-vojenskej spolupráce a psychologických operácií podľa požiadaviek prvku národného cieľa v rámci mechanizovanej brigády.
 
Prvý marcový deň nepriniesol zmenu len v oblasti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných síl, ale predstavuje aj začiatok existencie samostatného Oddelenia CIMIC a PSYOPS (tzv. G-9) v rámci štruktúry Veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl SR Trenčín. Začína sa tak ďalšia etapa rozvoja spôsobilostí civilno-vojenskej spolupráce a psychologických operácií, ktoré sú súčasťou jednotiek bojovej podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Slávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných sílSlávnostný nástup pri príležitosti prepodriadenia Strediska CIMIC a PSYOPS do priamej podriadenosti Veliteľstva pozemných síl

Autor: OCP VePS , Foto: OCP VePS - Dátum: 02.03.2017
Čítanosť: 5006
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share