Preskocit navigáciu

Vojenskí diplomati Českej republiky navštívili veliteľstvo pozemných síl


Vojenskí diplomati Českej republiky navštívili veliteľstvo pozemných síl

V stredu 8. marca 2017 navštívili Veliteľstvo pozemných síl OS SR príslušníci vojenského diplomatického zboru Českej republiky zastúpeného v Slovenskej republike.

Pridelenca obrany Českej republiky v SR brigádneho generála Zdeňka Jakůbka, spolu s pripravujúcim sa pridelencom obrany ČR v SR generálmajorom Jánom Gurníkom, prijal na pôde veliteľstva veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Ondřej Novosad. Išlo o prvú návštevu súčasného pridelenca na veliteľstve od jeho nastúpenia do funkcie, generál Gurník navštívil veliteľstvo v minulosti už viackrát z pozície veliteľa Pozemných síl Armády Českej republiky (AČR).

Veliteľ pozemných síl privítal oboch diplomatov, poďakoval im za prijatie pozvania a objasnil im cieľ stretnutia – zhodnotenie priebehu doterajšej spolupráce medzi pozemnými silami OS SR a AČR a predstavenie zámeru ďalšej spolupráce. Následne náčelník štábu veliteľstva pozemných síl plukovník Ivan Balog detailne zhodnotil spoluprácu pozemných zložiek v uplynulom výcvikovom roku, predstavil pripravovaný výcvik, cvičenia a ďalšie aktivity na výcvikový rok 2017, ako aj zámer bilaterálnej spolupráce na roky 2018 a 2019.

V rámci diskusie sa obe strany zhodli, že bilaterálna spolupráca pozemných síl je na nadštandardnej úrovni, každým rokom dochádza k nárastu intenzity spoločných aktivít a zhodne vyjadrili presvedčenie a záujem zachovať nastolený trend. Po vzájomných slovách uznania a vďaky za doterajšiu spolupráci si vymenili dary a pridelenci obrany spečatili svoju návštevu zápisom do kroniky veliteľstva.


Vojenskí diplomati Českej republiky navštívili veliteľstvo pozemných síl 1Vojenskí diplomati Českej republiky navštívili veliteľstvo pozemných síl 1Vojenskí diplomati Českej republiky navštívili veliteľstvo pozemných síl 1Vojenskí diplomati Českej republiky navštívili veliteľstvo pozemných síl 1Vojenskí diplomati Českej republiky navštívili veliteľstvo pozemných síl 2

Autor: Sek VePS , Foto: Sek VePS - Dátum: 09.03.2017
Čítanosť: 2341
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share