Preskocit navigáciu

Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka


Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka

V Trenčíne, v športovej hale M-šport na Ostrove sa 16. až 17. marca uskutočnil už v poradí 7. ročník Majstrovstiev OS SR vo florbale (prvé sa uskutočnili v roku 2006 a potom nasledovala prestávka). Súťaž zorganizovalo trenčianske veliteľstvo pozemných síl v spolupráci s trenčianskym práporom podpory velenia.
Riaditeľ podujatia kapitán PaedDr. Martin Bieľak spokojne konštatuje, že o súťaž bol v celých ozbrojených silách veľký záujem. Od Trebišova až po Bratislavu. „Prihlásilo sa nám až 27 družstiev. Napokon sme z kapacitných dôvodov vybrali 20. Som rád, že súťaž má z roka na rok vyššiu úroveň“. Spokojná bola aj veliteľka majstrovstiev, ktorou bola veliteľka práporu podpory velenia Pozemných síl podplukovníčka Zuzana Kraushuberová. Aj preto, že práve kombinované družstvo jej práporu a veliteľstva pozemných síl obhajovalo minuloročný titul.
Po vyraďovacích bojoch sa nakoniec do finále dostali v posledných rokoch dve najlepšie družstva. Spomínané kombinované trenčianske a Základňa MOKIS z Ružomberka. Ružomberčania pod vedením svojho kapitána čatára Dominika Dornika vyhrali a z rúk zástupcu veliteľa pozemných síl OS SR brigádneho generála Juraja Krištofoviča si prebrali medaile, víťaznú trofej i Putovný pohár Veliteľa pozemných síl OS SR. Na treťom mieste sa umiestnilo kombinované družstvo Personálneho úradu a Akadémie OS SR z Liptovského Mikuláša.
Na záver súťaže, ktorá sa hrala súbežne na dvoch ihriskách haly M-šport, vyhodnotili aj najlepšieho brankára, ktorým sa stal vojak 1. stupňa Peter Bezák z kombinovaného družstva Personálneho úradu a Akadémie OS SR Liptovský Mikuláš. Cenu pre najlepšieho strelca získal nadrotmajster Andrej Podpera z domáceho trenčianskeho kombinovaného družstva veliteľstva pozemných síl a práporu podpory velenia. Za najlepšieho hráča vyhlásili vojaka 2. stupňa Patrika Wesselenyiho z víťazného ružomberského družstva.
„Som rád, že majstrovstvá ozbrojených síl vo florbale sa tešia takej podpore medzi vojenskými útvarmi a profesionálnymi vojakmi. Sú vyjadrením ich vysokej športovej aktivity aj popri plnení náročných úloh výcviku,“ zdôraznil brigádny generál Krištofovič. Podľa neho športový areál na trenčianskom ostrove je pre organizovanie majstrovstiev OS SR vo florbale vhodným miestom.


Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z RužomberkaMajstrami OS SR vo florbale sú spojári z RužomberkaMajstrami OS SR vo florbale sú spojári z RužomberkaMajstrami OS SR vo florbale sú spojári z RužomberkaMajstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 2Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 2Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 2Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 2Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 3Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 3Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 3Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 3Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 4Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 4Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 4Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 4Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 5Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 5Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 5Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 5Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 6Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 6Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 6Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 6Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 7Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 7Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 7Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 7Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 8Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 8Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 8Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 8Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 9Majstrami OS SR vo florbale sú spojári z Ružomberka 9

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 17.03.2017
Čítanosť: 5439
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share