Preskocit navigáciu

Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách


Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách

Príslušníci práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany a raketometného oddielu zabezpečovali v mesiaci apríl „Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách“, ktorý je súčasťou záverečného podujatia Kemp 2017.

Aktivita pod vedením kapitána Juraja Vajsa bola organizovaná pre študentov Banskobystrického kraja a uskutočnila sa dňa 21. apríla v Rimavskej Sobote.

Spomedzi súťažiacich škôl bol o aktivitu veľký záujem, čo potvrdila aj vysoká účasť študentov, ktorí v priebehu aktivity prejavovali záujem o problematiku Ozbrojených síl, o čom svedčilo aj zapájanie sa študentov do činnosti na jednotlivých pracoviskách, na ktorých príslušníci oboch útvarov prezentovali statické ukážky techniky - vozidlo T-815-7, Raketomet a ručných zbraní zavedených v Ozbrojených silách Slovenskej republiky.

Pre priblíženie činnosti príslušníkov ozbrojených síl študentom stredných škôl boli pripravené aj ďalšie pracoviská, ako pracovisko streľby z airsoftových zbraní, pracovisko topografickej prípravy zamerané na orientáciu v teréne a prácu s mapou, pracovisko zdravotníckej prípravy na poskytnutie prvej pomoci, ale aj praktické ukážky profesionálnych vojakov v boji z blízka, či preverenie používania prostriedkov individuálnej ochrany na pracovisku RCHBO.

 


Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školáchProjekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školáchProjekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školáchProjekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školáchProjekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školáchProjekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školáchProjekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školáchProjekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum: 26.04.2017
Čítanosť: 2449
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share