Preskocit navigáciu

Rekognoskácia kľúčových priestorov pre cvičenie Slovenský štít III


Rekognoskácia kľúčových priestorov pre cvičenie Slovenský štít III

S cieľom získania podkladov pre riadenie operácie SLOVENSKÝ ŠTÍT III vykonala dňa 25. apríla 2017 skupina 2. mechanizovanej brigády rekognoskáciu kľúčových priestorov. Rekognoskačná skupina plnila úlohy v súlade so spracovanými stálymi operačnými postupmi v rámci prípravy prvku Národného cieľa 2013 mechanizovaná brigáda ako súčasti medzinárodného záväzku v silách nižšej pripravenosti.

Počas 8 hodinovej rekognoskácie, ktorá predstavuje jednu zo série úloh v rámci prípravy veliteľstva a štábu Národného cieľa 2013 mechanizovaná brigáda, bola pozornosť zameraná na stav infraštruktúry, vplyv terénu na použitie jednotiek, možnosti maskovania a klamania, ženijného budovania a smerov presunov a postupových koridorov cvičného nepriateľa.

Rekognoskácia priniesla cenné poznatky o vplyve terénu na činnosť vojsk, ktoré budú premietnuté do kvalitnejšieho spracovania variant bojovej činnosti vlastných jednotiek počas blížiaceho sa komplexno-štábneho nácviku k naplánovaniu operácie Slovenský štít, ktorá vyvrcholí počas dvojstupňového veliteľsko-štábneho cvičenia s čiastočným vyvedením vojsk vo Vojenskom priestore výcvikového obvodu Lešť v úvode štvrtého výcvikového obdobia roku 2017.


Rekognoskácia kľúčových priestorov pre cvičenie Slovenský štít IIIRekognoskácia kľúčových priestorov pre cvičenie Slovenský štít IIIRekognoskácia kľúčových priestorov pre cvičenie Slovenský štít III

Autor: kpt. Ing. Slavomír DEMJANOVIČ , Foto: autor - Dátum: 28.04.2017
Čítanosť: 3142
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share