Preskocit navigáciu

Predstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojny


Predstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojny

V Prešove, pri Pamätníku osloboditeľov na Hlavnej ulici a Pamätníku obetiam gestapa na Konštantínovej ulici, si položením vencov vo štvrtok, 4. mája 2017 pripomenuli májové udalosti z roku 1945 za posádku Prešov, veliteľ 2. mechanizovanej brigády a zároveň veliteľ posádky Prešov brigádny generál Martin Stoklasa spolu s náčelníkom štábu Vrtuľníkového krídla v Prešove podplukovníkom Pavelom Klučerovským.

Na sedemdesiatdva rokov od konca najrozsiahlejšieho ozbrojeného konfliktu v dejinách ľudstva, ktorý za sebou zanechal milióny mŕtvych i ranených – druhej svetovej vojny a definitívnej porážky Nemecka a jeho spojencov protifašistickou koalíciou ďalej spomínali hlavní predstaviteľmi mestskej samosprávy, štátnej správy a členovia Zväzu vojakov SR klubu Prešov. Medzi účastníkmi stretnutia z radov širokej verejnosti nechýbali ani priami svedkovia a účastníci tejto nezmyselnej vojny.

Každoročne takto desiatky zúčastnených predmetného pietneho aktu s úctou a hrdosťou spomínajú na vojakov a ľudí, ktorí položili svoje životy pre našu slobodu.


Predstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojnyPredstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojnyPredstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojnyPredstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojnyPredstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojnyPredstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojnyPredstavitelia prešovskej posádky na oslavách 72. výročia od ukončenia 2. svetovej vojny

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: kpt. Ing. Slavomír DEMJANOVIČ - Dátum: 09.05.2017
Čítanosť: 2621
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share