Preskocit navigáciu

Dvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD III


Dvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD III

V nadväznosti na Samostatný štábny nácvik veliteľstva a štábu predurčeného do NC 2013 mb prebieha práve v týchto dňoch, od 9. do 19. mája, na hlavnom mieste velenia, v priestoroch Prešovskej mechanizovanej brigády, plánovací proces k operácii SLOVAK SHIELD III, na ktorom sa podieľa celkom 104 profesionálnych vojakov predurčených do veliteľstva a štábu Národného cieľa 2013 mechanizovaná brigáda.

Cieľom májového dvojstupňového komplexného štábneho nácviku, ktorého riadiacim je brigádny generál Martin Stoklasa je precvičiť, zdokonaliť a zladiť príslušníkov veliteľstva a štábu NC 2013 mb počas súbežného plánovacieho procesu, preveriť funkčnosť informačno-komunikačných systémov a zároveň overiť reálnosť spracovaných stálych operačných postupov. Výsledným produktom plánovania operácie je spracovanie operačného rozkazu veliteľa mb k cvičeniu SLOVAK SHIELD 2017, ktoré vyvrcholí na jeseň toho výcvikového roku.

V plánovacej fáze, v ktorej sa predurčený personál nachádza sa zúročujú všetky doposiaľ nadobudnuté skúsenosti zo série minuloročných cvičení SLOVAK SHIELD 2016.


Dvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD IIIDvojstupňový komplexný štábny nácvik k plánovaniu operácie SLOVAK SHIELD III

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 10.05.2017
Čítanosť: 1944
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share