Preskocit navigáciu

O najlepšieho delostrelca


O najlepšieho delostrelca

7. ročník súťaže „O najlepšieho delostrelca" PS OS SR sa konal v Simulačnom centre Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši v dňoch 24. - 28. apríla 2017. Súťaže sa zúčastnilo 33 delostrelcov z 1. a 2. mechanizovanej brigády, v počte boli zahrnutí aj 3 príslušníci 13. delostreleckého pluku Jince (ČR), ktorých viedol podplukovník Pavel Louda. 7. ročník súťaže riadil zástupca veliteľa Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce major Stanislav Šraga.

Cieľom súťaže bolo získať prehľad o úrovni, vedomostiach, praktických návykoch dôstojníkov a poddôstojníkov delostreleckých odborností (G 20) v oblasti streľby a riadenia paľby delostreleckých jednotiek a na základe dosiahnutých výsledkov v teoretickej i praktickej časti stanoviť najlepších odborníkov delostrelectva PS OS SR. Súťaž prebiehala v 2 častiach - teoretickej a praktickej. V prvej sa zamerala na delostrelecký prieskum, topografiu, streľbu, riadenie paľby, obsluhu zbraňových systémov. Druhá časť súťaže obsiahla simulované streľby z raketometov formou IPU (individuálnej palebnej úlohy).

Na základe výsledkov v teoretickej i praktickej časti bolo stanovené poradie.
1. miesto obsadil a putovný pohár súťaže získal nadporučík Peter Kalna (rmo Rožňava)
2. miesto patrí nadporučíkovi Marcelovi Leferovičovi (shdo Michalovce)
3. miesto získal nadporučík Peter Bystriansky (12. mpr. Nitra)

Putovný pohár a ocenenia najlepším odovzdal plukovník generálneho štábu Karol Navrátil, zástupca veliteľa PS OS SR. Ku gratulantom sa pripojil aj plukovník Ľubomír Matta, prorektor pre vojenské veci Akadémie ozbrojených síl (všetci traja ocenení sú absolventmi AOS).


O najlepšieho delostrelcaO najlepšieho delostrelcaO najlepšieho delostrelcaO najlepšieho delostrelcaO najlepšieho delostrelcaO najlepšieho delostrelca

Autor: AOS , Foto: AOS - Dátum: 05.05.2017
Čítanosť: 2032
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share