Preskocit navigáciu

Logistické cvičenie STRONG CHAIN 2017 / LOGEX 2017 sa blíži ku koncu


Logistické cvičenie STRONG CHAIN 2017 / LOGEX 2017 sa blíži ku koncu

        Cvičenie LOGEX 2017 sa úspešne blíži ku koncu. Dňa 17. mája 2017 bol v rámci cvičenia vykonaný „Deň ukážok spôsobilostí“, počas ktorého boli v posádkovom cvičisku Sučany vykonané ukážky činnosti logistických jednotiek Brigády bojového zabezpečenia. Ukážok sa zúčastnili zástupca veliteľa pozemných síl pre podporu brigádny generál Juraj Krištofovič, veliteľ 1. mechanizovanej brigády Topoľčany brigádny generál Vladimír Kubáň a ďalší pozvaní hostia vrátane pozorovateľov z Národnej gardy Indiana.
        Na úvod dňa ukážky spôsobilostí veliteľ brigády bojového zabezpečenia plukovník Jozef Ševčík predstavil zámer vykonania cvičenia a stav plnenia úloh k danému dňu. V ďalšej časti bola predstavená činnosť miesta technickej pomoci v zodpovednosti opravárenského práporu Martin, ako príjem techniky do opravy, činnosť dielenských špecialistov a kontajnerové dielenské prostriedky. Počas ukážok bola aktivovaná uvoľňovacia skupina, ktorá vykonala naloženie uvoľňovacieho tanku VT72 na podvalník. Rota zásob práporu logistiky Hlohovec predstavila vybudovaný sklad materiálu v poľnom zásobovacom mieste, manipuláciu s materiálom a jeho následné naskladnenie do skladových kontajnerov. Poslednou ukážkou bola činnosť pri aktivácii improvizovaného nástražného systému počas presunu konvoja.
        Počas cvičenia bolo v posádke Prešov vybudované a prevádzkované miesto prekládky II. úrovne logistiky v priestore Duklianskych kasární práporom CSS Prešov a priestor I. úrovne logistiky v posádkovej strelnici a cvičisku Ruská Nová Ves. V cvičisku bola zriadená dielensko-uvoľnovacia skupina k zabezpečeniu vyslobodzovania a odsunu poškodenej techniky do zhromaždiska poškodenej techniky v mieste stálej dislokácie Prešov.
„Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa na cvičení podieľali. Či už to boli riadiaci cvičenia, cvičiace štáby a hlavne cvičiace jednotky. Zároveň svoje poďakovanie vyslovujem aj príslušníkom úradu logistického zabezpečenia, vojenskej polície a národného centra vojenskej dopravy. S priebehom a vykonaním cvičenia som spokojný, aj keď sa vyskytli menšie nedostatky. Práve ich identifikácia je veľmi dôležitá a posúva nás vpred,“ konštatoval plukovník Jozef Ševčík.


logex dvlogex dvlogex dvlogex dvlogex dv1logex dv1logex dv1logex dv1logex dv2logex dv2logex dv2logex dv2logex dv3logex dv3logex dv3logex dv3logex dv4

Autor: Sek , Foto: Sek - Dátum: 19.05.2017
Čítanosť: 2385
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share