Preskocit navigáciu

Vojenskú prísahu zložilo v Martine 151 čakateľov základného vojenského výcviku


Vojenskú prísahu zložilo v Martine 151 čakateľov základného vojenského výcviku
Zložením vojenskej prísahy a slávnostným vyradením ukončilo 18. mája 2017 v martinskej Základni výcviku a mobilizačného doplňovania svoju prípravu na službu v Ozbrojených silách SR 151 nových profesionálnych vojakov.
Na slávnostnej ceremónii sa zúčastnili štátny tajomník Ministerstva obrany SR Róbert Ondrejcsák, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim, veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Jindřich Joch a ďalší vážení hostia.
„Prísaha je záväzok, ktorý na seba dobrovoľne beriete a jej zložením verejne vyhlasujete odhodlanie slúžiť v Ozbrojených silách Slovenskej republiky a záujmom Vášho národa. Uvedomte si, že to nie sú formálne slová, ktoré tu pred nami všetkými vyslovíte. Je to otázka cti každého, každej z Vás, ktorí dnes túto prísahu zložíte ale i nás všetkých, ktorí sme už túto prísahu zložili dávnejšie. Je to garantovanie toho, že ste si vedomí zodpovednosti k Vašim druhom v zbrani, vašim veliteľom, vzájomnej podpore na spoločnej ceste k cieľu nehľadiac na to aká bude ta cesta ťažká,“ povedal vo svojom príhovore náčelník štábu Základne výcviku a mobilizačného doplňovania podplukovník František Mihalovič.
Po vykonanom akte vojenskej prísahy sa novým profesionálom prihovorili štátny tajomník MO SR a následne náčelník GŠ OS SR.
Najlepším absolventom základného vojenského výcviku sa stal vojak 1. stupňa Michal Šustek, ktorému veliteľ Základne výcviku a mobilizačného doplňovania udelil najvyššie morálne ocenenie - „zápis do kroniky útvaru“.
Slávnostné vyradenie absolventov základného vojenského výcviku ukončil slávnostný pochod.

foto 1foto 1foto 1foto 1foto 2foto 2foto 2foto 2foto 3

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: ZaVaMD - Dátum: 23.05.2017
Čítanosť: 2499
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share