Preskocit navigáciu

Vojaci z Prešovskej mechanizovanej brigády prednášali žiakom základnej školy


Vojaci z Prešovskej mechanizovanej brigády prednášali žiakom základnej školy

Prednášky na tému „Humanitárne a vojenské operácie mimo územia SR“ a „Pozemné sily Ozbrojené sily SR“ si so zatajeným dychom vypočulo v pondelok 22. mája viac ako 120 žiakov bardejovskej Základnej školy Pod Vinbargom. Celkom dve vyučovacie hodiny odprezentovali pred žiakmi 8. a 9. ročníka príslušníci roty podpory velenia 2. mechanizovanej brigády rotný Samuel Pšenčík a slobodník Cyril Malík.

Som skutočne veľmi rád, že nás vedenie školy oslovilo odprednášať vybrané témy práve pred touto vekovou kategóriou a dokázali sme nájsť spoločný termín, ktorý vyhovoval obom stranám. Uvedomujem si, že pre žiakov, no nielen pre nich, ale aj pre samotných učiteľov mali tieto vyučovacie hodiny nesmierny význam. Vážim si to, že sme tu dnes mohli byť a žiakom ozrejmiť predovšetkým tému vojenských operácií, pri ktorej som mal pocit, že ju všetci počúvajú so zatajeným dychom. Čo nás oboch obzvlášť prekvapilo, bola živá diskusia, ktorej sme v závere neobyčajnej hodiny dali priestor. Na otázky, kladené nielen žiakmi ale aj učiteľmi sme dokázali pohotovo reagovať a to aj vďaka nadobudnutým skúsenostiam zo zahraničných vojenských operácií, čo považujem za veľkú výhodu pri prednášaní tejto problematiky. Na záver si dovoľujem poznamenať, že zamestnanie splnilo očakávané ciele nielen z našej strany ale aj zo strany školy,“ uviedol v rozhovore príslušník roty podpory velenia rotný Pšenčík.

Základnú školu prednášky profesionálov natoľko zaujali, že už teraz hľadáme spoločný termín, kedy rozšírime žiakom obzor o Ozbrojených silách SR prostredníctvom ďalších tém ponúkaných z projektu „Príprava obyvateľstva na obranu štátu“.


Vojaci z Prešovskej mechanizovanej brigády prednášali žiakom základnej školyVojaci z Prešovskej mechanizovanej brigády prednášali žiakom základnej školyVojaci z Prešovskej mechanizovanej brigády prednášali žiakom základnej školyVojaci z Prešovskej mechanizovanej brigády prednášali žiakom základnej školy

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: rpv/2.mb - Dátum: 25.05.2017
Čítanosť: 2881
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share